Hillbilly Huckfest 2015 nærmer seg

Det er straks klart for festival med internasjonalt preg i Hallingdal, med like deler sykling og bygdefest.

Sist oppdatert: 7. juli 2015 kl 09.30
Verdenseliten kommer. Foto: Vegard Breie
Verdenseliten kommer. Foto: Vegard Breie
Lesetid: 3 minutter

Forberedelsene til årets Hillbilly Huckfest på Ål er godt i gang, og dagene frem mot festivalen går i å utforske og rydde nye og gamle stier, bygge på Hillbilly Bike Park, samt legge til rette for at årets festival går inn i historiebøkene som tidenes Huckfest.  

På årets program er det flere store og små nyheter, under følger noen utdrag.

Les også: Martyn Ashton på sti igjen

_IPP2583
_IPP2583

Flytstier en masse: På fjellet over Ål er det flust med naturlige stier. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Fredagens høydepunkt er Hillbilly Enduro, hvor vinneren i hver klasse kan stikke av med hele 5000.- kroner, og ikke minst bøttevis med heder og ære! Rittsjef Vegard Breie har brukt mye tid sammen flinke dugnadsarbeidere på å utbedre fjorårets trasé til å flyte enda bedre. Også i år blir start på snaufjellet og mål i dalbunnen med hele 800 meter høydeforskjell. Tittelforsvarerne Jostein Hole og Stina Bondehagen har allerede meldt sin ankomst og det er fortsatt mulighet for å bli med på rittet. 

PS: Nytt av året er premiering av beste Hillbilly Enduro outfit. Om du ikke er så rask, kan det i det minste lønne seg å kle seg riktig.

Pris: Gratis for de med festivalpass. 500,- kroner for deg uten pass. Løpermøte klokken torsdag 23. juli klokken 22:00 på festivalcampen. Treningen starter klokken 09:00. Oppmøte i Hallingdal Feriepark hvor det går buss til start. 

Les også: Fartsfest i Luster

_VB00580
_VB00580

Bygging: Og i anlegget har Knut Myking og mange andre frivillige bygget løyper også for de som ikke tar 15 meter backflips til vanlig.

Fredagskvelden smelles igang i Hillbilly Bike Park klokken 1700, når tidenes første whip-konkurranse under Hillbilly Huckfest går av stabelen. Konkurransen er åpen for både amatører og profesjonelle, og det vil naturligvis bli et forrykende publikumsshow! I tillegg til at deltagerne kan vinne frekke premier fra Spank Industries får best rytter i amatørklassen delta på Fest Series showet lørdag ettermiddag! Også her er det gratis å delta for de med festivalpass.

Lørdag er proffene tilbake! Mads ”Makken” Haugen inviterer igjen verdens beste syklister til Fest Series show i Hillbilly Bike Park. Vi bygger ut løypen og kan garantere et vanvittig show! Med i Fest Series crewet er Andreu Lacondeguy, Kurt Sorge, Graham Aggassiz, Nico Vink, Ryan Howard, Trond Hansen, Nick Pescetto, Jordie Lunn, Kyle Jameson, Jeff Herb med flere. Se film fra fjorårets show her: http://www.fftv.no/hillbilly-huckfest-sender-session

Les også: Utflukt - The movie

_VB05761
_VB05761

Jentetur: På programmet er blant andre ting jenteturer opp på fjellet. Foto: Vegard Breie

Stiprogrammet er også utvidet med nye og gamle klassikere, det vil bli full fres på Ål motocrossbane hele helgen og ikke minst vil det bli fest og festivalstemning på campen når blant annet bandet Yuma Sun entrer scenen lørdag kveld! 

_DSC4533
_DSC4533

Hillbillies: Festivalnavnet kommer fra et sted. Foto: Vegard Breie

Publisert 7. juli 2015 kl 09.30
Sist oppdatert 7. juli 2015 kl 09.30
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen