Femdagers drømmetur i Hallingdal

Vil ta med syklister til indrefileten av Norges sykkelterreng.

Sist oppdatert: 9. juni 2017 kl 14.35
Lesetid: 3 minutter

– Vi skal by på de beste turene, den beste logistikken, og de beste opplevelsene. Det blir verdt hver krone, Det er meg bekjent ingen andre norske operatører som tilbyr noe liknende i Norge, sier Knut Myking.

Myking er koordinator og guide for den fem dager lange bilassisterte enduro-inspirerte stisykkelturen som byr på med kremen av Hallingdals stier, både over og under tregrensa.

– Vi skal vise fram helheten av det som finnes mellom Hol og Nesbyen. Den bredden og variasjonen vi har i utmarka her, med kombinasjonen av gamle ferdselsårer og noen nybygde stier kombinert med at og tilgjengeligheten til helt, og vi skal gjøre det over flere dager. Da får vi bedre tid til å oppleve alt det regionen har å by på og mye mer av det enn man rekker på en helg, sier Myking.

Les også: Nå kan du bli med Fri Flyt på tur 

– Vi har alltid ønsket å lage turer for mindre grupper med solid innhold og nå ser vi et marked for dette da mange av våre lesere etterspør slike opplegg. Stisykling er en viktig sommeraktivitet for målgruppen, og vi ser et potensial for å lage bra stiturer i samarbeid med lokale aktører, sier Henrik Breuer

Han er ansvarlig for Fri Flyt Leserturer - et turkonsept for leserne av Fri Flyts magasiner og bøker, som tilbyr unike og skreddersydde turopplevelser. 

 

For alle som liker flyt
Turen «Fri Flyt i Hallingdal» passer for alle som liker flytsti og spennende utforkjøringer i skogen. Deltakerne bør ha syklet litt før, men det er ikke nødvendig å være ekspert på sti.

Dagsetappene er lagt opp som en tur fra A til B hver dag, med bruk av bil til å forsere en del av høydemetrene og med fast base i Ål.

– Endurofolket vil nok like seg på denne turen, mens de som er ute etter masse crux blir skuffet. Her er det bare flyt og fine utforkjøringer og veldig lite knot, sier Myking.

Sosialt og proft
Myking har lang erfaring med både arrangementer og sykling. Han er en av gründerne bak den årlige Hillbilly Huckfest i Ål, involvert i en rekke stibyggerprosjekter i Hallingdal og brenner for å sette regionen på sykkelkartet. 

– Dette er noe jeg har tenkt på lenge, og som vi har planlagt sammen med Fri Flyt siden i fjor. Det blir gamle stier og nye stier, god mat og drikke, masse sykling og masse sosialt. Jeg gleder meg til å få sykle med nye og gamle gjester på tur, sier Myking.

Les også: Luftige svev, stiturer, mat og musikk 

Tre unike sykkeltilbud
«Fri Flyt i Hallingdal» er ett av foreløpig tre ulike terrengsykkeltilbud på Fri Flyts Leserturmeny. Turen satt opp to ganger denne sesongen: Den første går fra 2.til 7. juli og den andre fra 3. til 8. september.

I tillegg tilbyr Fri Flyt Leserturer "stisykling og yoga for jenter" på Canvas i Nissedal fra 16. til 18. juni, og den tre dager lange turen "stisykling fra støl til støl i Skarvheimen" som arrangeres både andre og fjerde helga i september.

Mer om sykkeltilbudene til Fri Flyt Leserturer https://www.leserturer.no/Turer/Sykkel

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

--

Publisert 9. juni 2017 kl 14.35
Sist oppdatert 9. juni 2017 kl 14.35
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen