Årets pumptrack-VM arrangeres i Leogang i Østerrike 5. september. 

I fjor ble pumptrack formelt en offisiell gren i det internasjonale sykkelforbundet, og det første offisielle pumptrack-VM ble arrangert i Bern i Sveits i oktober. Det var to amerikanere, Tommy Zula og Payton Ridenour, som tok de første regnbuetrøyene i pumptrack. Ironisk nok var det to sveitsere som vant det uoffisielle pumptrack-VM i 2018, som da gikk i USA. 

Annonse

I løpet av sesongen blir det arrangert over 25 kvalifiseringsritt over hele verden. Det er de seks beste rytterne fra hver kvalifiseringsrunde som går videre til selve VM, topp tre menn og topp tre kvinner.

I år arrangeres det kvalifisering til pumptrack-VM i Norge. Det er første gang en slik VM-kvalifisering arrangeres i Norge, og det er Harstad som står for konkurransen. 

I fjor åpnet Harstad verdens nordligste VM-sertifiserte pumptrack. Det er dette anlegget som skal brukes til den norske kvalifiseringsrunden. Konkurransen er lagt til 22. august. 

Første kvalifiseringsrunde gikk i Argentina 25. januar. Neste sjanse er 29. februar i Sør-Afrika. Aller siste sjanse til å kvalifisere seg blir 4. september, kvelden før selve mesterskapet, i VM-anlegget i Leogang. 

Dette er den foreløpige terminlista for kvalifiseringsrunder, men det vil bli lagt til noen flere ritt utover sesongen.

25 januar: Bariloche, Argentina
29.februar: Roma, Lesotho
6.mars: Fujairah, de Forente Arabiske Emirater (UAE) 
14.mars: Cambridge, New Zealand
28.mars: Deqing-provinsen, Kina
28.mars: Lyon, Frankrike
25.april, Springdale, USA
23.mai: Biberach, Tyskland
13 juni: Gambettolla, Italia
20.juni: Schüpfheim, Sveits
20.juni: Nanaimo, Canada
27.juni: Järvsjö, Sverige
11.juli: Kazan, Russland
18.juli: Uxbridge, Canada
8.august: Gaston County, USA
22.august: Alytus, Litauen
22.august: Harstad, Norge
4.september: Leogang, Østerrike