Ny sesong med pumptrack-konkurranser i Hallingdal

Hallingdal Pumptrack Series fortsetter også i 2021. Fire konkurranser og solide pengepremier skal invitere ivrige pumptracksyklister.

Sist oppdatert: 19. mai 2021 kl 14.49
pumptrack hallingdal series
POPULÆR PUMPTRACK-SERIE: Hallingdal Pumptrack Series samlet både deltakere og tilskuere i 2020, nå er det klart for ny sesong. Foto: Lars Storheim
Lesetid: 2 minutter

Pumptracker spretter opp over hele landet, og mange har omtalt det som den nye ballbingen. 

Det er få steder i landet hvor det er så høy tetthet av pumptracks som i Hallingdal. I Hallingdal ble det dratt i gang en egen pumptrackserie i 2020. Den har blitt så populær at den videreføres også i 2021. 

Det er Clint Butcher som har ansvaret for serien, og han håper å få med mange syklister også denne sesonge. 

–Vi kommer ikke til å gjøre store endringer i år, men har justert opplegget på flere punkt for at både deltakere og publikum skal få en enda bedre opplevelse. Vi håper selvfølgelig det kan bidra til å samle enda flere syklister i alle aldre for årets serie, sier Butcher i en pressemelding. 

Det er altså snakk om fire konkurranser, som skal gå i pumptrackene som er bygd i Nesbyen, Gol, Flå og Geilo

Egen jenteklasse

Nytt i årets serie er endret klasseinndeling for de yngste. Aldersgruppen 0-8 år får en egen klasse og for juniorer (9-12 år) blir de i år både gutte- og jenteklasse. På seniornivå kan deltakerne fortsatt velge mellom elite- eller åpen klasse.

– Rekruttering av jenter er en av de viktigste tingene vi kan jobbe med i utviklingen av Hallingdal som terrengsykkeldestinasjon, sier Butcher. 

Hallingdal Pumptrack Series

  • Nesbyen (26. juni), Gol (24. juli, Flå (14. august) og Geilo (25. september)

  • «Hallingdal Pumptrack Series» er organisert av Tråkk ‘n’ Roll SA, som er eid av de 6 destinasjonsselskapene i Hallingdal

  • For hver runde er det 10.000,- på spill i eliteklassen – 5.000,- til hhv. raskeste mann og kvinne.

Publisert 19. mai 2021 kl 14.49
Sist oppdatert 19. mai 2021 kl 14.49
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen