– Turen er totalt på sju-åtte kilometer og er åpen for alle med interesse for stisykling, uansett nivå. Vi har akkurat startet Flytsti Siggerud, så turen på søndag blir også en form for uoffisiell åpning for oss, og vi kommer til å ha med noen demosykler for de har lyst til å prøve, sier Trond Dyrnes, som er initiativtaker til fellesturen. 

Turen, som tar cirka to og en halv time, starter på Dyrefaret på Siggerud klokka 12. Derifra blir det først en tur i Syverudrunden som går rundt Syverudtjern, via Sørmarka konferansehotell, og så en runde opp Langåsen, lokalt kjent som Nivea-runden. Se kart under

Slik gikk det sist Dyrnes kjørte fellestur i Syverrudrunden    

Dyrnes er også en av ildsjelene bak både Sørmarka stisykkelklubb og NOTS Follo. Begge disse dro han i gang med fellesturer i Siggerud-traktene. 

Les også: 
Ny stisykkelklubb i Follo  
Feiret nytt NOTS-lag med 43 på fellestur 

Dyrnes og Lars Seland Rønningen har etablert Flytsti Siggerud i samarbeid med Flytsti Nøtterøy. Foretaket åpnet i forrige uke. 

– Vi skal hovedsakelig selge sykler, men vi kommer også til å tilby noe guiding på lokale stier. I første omgang blir dette på hobbybasis i tillegg til vanlig jobb, så får vi se hvordan det bærer videre, men vi er veldig spente på å komme skikkelig i gang nå, sier Dyrnes. 

Vått og rått om dagen? Vi har testet vanntette shortser til stisykling