Rittet hadde 15 forhåndspåmeldte, men influensa skapte mannefall på rittdagen, og da startskuddet gikk var det bare fem startende på streken. 

– Det var et litt skuffende tall, men det kan vi dessverre ikke gjøre noe med. Dette var første gang vi arrangerte og vi hadde ingen spesielle forventninger. Viktigst er at alt gikk som planlagt og at de som deltok var fornøyde, sa Knut Belgum, som er primus motor for arrangementet.

Annonse

Han ser likevel ikke bare svart på oppmøtet.

– De deltakere som stilte opp kom, med unntak av vinneren Stian Ulberg, ikke fra Valdres, og det viser at det ligger ett potensial i lokale deltagere etterhvert. Det er imponerende at vi hadde to deltagere som hadde kjørt helt fra Haugesund, sier Belgum.

Beitostølen Fatbike Weekend ble arrangert for første gang fra 27. februar til 1. mars, og rittet gikk lørdag. Dagen før hadde Belgum og sykkelsnikkarn i Skør’n, Wubbo Boiten, kjørt gjennom løypene.

Starten gikk foran Arnolds, deretter opp til Garli og så en runde på løypetraseen rundt slalåmbakken, totalt rundt 12 kilometer. Selve runden hadde fått noen små og litt større utfordringer. Ned til skiheisen gjennom kjelkebakken var en av dem, forteller løypeleggerne.

Helga åpnet med knallforhold, strålende vær og flotte forhold fredag. Lørdag ble det væromslag, men noen kuldegrader, litt vind og nedbør lot ikke til å plage deltakerne, forteller presseansvarlig Wubbo Boiten.

Resultater
1: Stian Ulberg, CK Valdresekspressen
2: Knut-Asbjørn Antonsen
3: Kjell Steinsland
4: Anders Hovelsrud
5: Lars Rønningstad Bråten

Les også
Skaidi Fatbike: Kunne ikke syklet et sekund fortere

Andre del av Beitostølen Fatbike Challenge kjøres helga 25.-27. september.

– Vi håper å ta i mot flere påmeldinger til denne muligheten til å sykle i skjønne høstfarger her oppe i Fjell-Norge, sier Belgum.

Sjøl om deltakelsen var litt under målsetting, er Belgum tilfreds med gjennomføring og program, som fristet med mer enn bare startnummer.

– Etter rittet fikk deltagerne anledning til å prøve Snowrafting i regi av Beito Aktiv. Dette var et tilbud som fikk opp adrenalinet enda noen hakk, sier han.

Dessuten stilte arrangøren med sykler og demoutstyr til de som ville teste, uavhengig om de var med på rittet. Det ser ut til å ha falt i smak.

– Alle som prøvde, kom tilbake med et stort smil i ansiktet og det er hele tingen med fatbike: moro som bare det, melder Boiten.

Fatbike TV: Kle deg for suksess

Beito Fatbike Challenge Startline Foto arrangøren 1400x924
TYNT TIL START: Med bare fem deltakere ble det god plass i løypa. Foto: Arrangøren

TYNT TIL START: Med bare fem deltakere ble det god plass i løypa. Foto: Arrangøren