– Målgruppa er de som allerede er interesserte i fatbike og som ønsker seg flere rendyrkede fatbikeritt, samt alle som har hørt litt om fatbike og er litt nysgjerrige, sier Knut Belgum, som er primus motor for eventen på Beitostølen 27. februar til 1. mars.

– Så det skal være litt for alle egentlig, legger han til.

Todelt tjukkasfest
Fatbikerittet i februar er første del av Beitostølen Challenge, der andre del kjøres siste helga i september. Det kjøres en felles åpen klasse for alle. Sammenlagtvinneren fra de to rittene kan vente seg en ettertraktet og verdifull premie, sier Belgum hemmelighetsfullt, og legger til at det blir premier til topp 3 i begge rittene.

Ut og øve på fatbike i vinter? Les fettvettreglene  

(Saken fortsetter under)

ÅRLIG ARRANGEMENT: Beitostølen FAtbike Challenge kjøres 27. februar til 1. mars. Men det er bare starten på en tradisjon. Foto: Privat

Mer enn startnummer
Samtidig understreker Belgum at rittet bare er en del av programmet.

– Dette skal bli en fatbikeweekend der det er like mye fokus på det sosiale som på selve rittet, sier han.

– Vi har laget en spennende løype i fjellet på Beitostølen, hvor blant annet deler av alpinbakken blir brukt. Etter løpet på lørdag blir det Afterbike på en av pubene i sentrum av Beitostølen. Det skal også bli mulighet for å prøve noen demosykler i forskjellige vekt og prisklasser fra forskjellige fabrikanter denne helgen, i tillegg til gode tilbud hos våre samarbeidspartnere. Og både fredag og lørdag er tenkt avsluttet med felles middag, forteller Belgum.

Derfor har han knyttet til seg et solid knippe erfarne festmakere i arrangementskomiteen. Ole Christian Nymoen blir rittleder og sykkelsnekkeren Wubbo Boiten i Skør’n sykler er PR-sjef, samt at næringslivet på Beitostølen og lokale organisasjoner stiller seg bak fatbikeprosjektet. 

Fatbikehelga arrangeres for første gang i år, men Belgum håper det kan bli et årlig arrangement. 

– Vi jobber vi mye for å skape nye aktiviteter og tilbud til de som er her, samt for å trekke nye folk hit, sier Belgum.

– Vi har mange typer arrangementer og aktiviteter her på Beitostølen, men ikke noe på sykkel, så jeg vil gjerne gjøre mitt for å bidra til sykling generelt på Beitostølen og for fatbikesporten som jeg har blitt veldig glad i, sier Belgum, som jobber på Radisson Blu Beitostølen, en del av Beitostølen Resort.

– Det er ikke alle detaljene som er på plass ennå, for det er første gang vi lager en slik event, så veien blir til litt underveis. Men innen 27. februar skal alt være på stell, sier Belgum.

Les også:
Skaidi hever fettprosenten
Tråkker opp stier for deg på Lillehammer
Mer inspirasjon? Se bildene fra Fatbike-NM på Lygna