– Det var helt fantastiske å vinne i dag. Jeg var skikkelig sliten, sier Andreassen til Terrengsykkel etter målgang.

– Strategien var bare å peise på. Jeg tenkte at holder det, så holder det. Og det gjorde det. Men jeg kunne ikke syklet et sekund fortere, sier Andreassen, som ble nummer to på Skaidi Fatbike i fjor.

Annonse

– Jeg har syklet mye mer i år enn jeg hadde før rittet i fjor. Det var deilig å kjenne at kroppen fungerte og at jeg ble skikkelig sliten, sier hun.

Forhåndsfavorittene innfridde
Daniel Leirbakk fa Burfjord, som blant annet har vunnet OffroadFinnmark, kjørte inn til klar seier i herreklassen, foran Daniel Strand fra Kviby.

Rittets egen primus motor Odd Peder Wang-Norderud ble nummer tre.

– Dette var mer enn greit. Det var fantastisk, sier Wang-Norderud. Det er viktig at vi som arrangerer er med å konkurrere. Det er bare slik vi kan lage de beste løypene, sier han.

Alf Christian Losvar, som vant Skaidi Fatbike 2014 og ble nummer tre i Skaidi Extreme i sommer, kjørte imidlertid feil og fikk DNF på årets utgave. Han og tre andre kjørte feil etter andre runde og var i mål før alle andre.

Marita Andreassen vant dameklassen med klar margin. Anne Kathrine Tokerud tok andreplassen, mens Stine Pedersen fra Hammerfest, som var en av de andre forhåndsfavorittene i dameklassen, kjørte inn til tredjeplass.

Årets utgave trakk dobbelt så mange deltakere som i fjor, da rittet ble arrangert for første gang.

Fullstendige resultater 

(Saken fortsetter under)

Daniel Leirbakken - Skaidi Fatbike 2015 - Foto Arrangøren
DANIEL LEIRBAKKEN var førstemann i mål på Skaidi Fatbike 2015. Foto: Arrangøren

DANIEL LEIRBAKKEN var førstemann i mål. Foto: Arrangøren

Fett nok
Det 28km lange rittet på Skaidi var lagt opp med tre sløyfer, både for å gjøre løype mer spennende for publikum som da får se rytterne hver gang de svinger innom start mål, men også fordi hver sløyfe byr på sine unike utfordringer.

Den første sløyfa på 4km er lagt for å sette farten i feltet, og for at tilskuerne kjapt skal se hvordan rittet vil utvikle seg. Den neste sløyfa er på 14km og sender deltakerne langt ut på vidda. Og den siste sløyfa på 10km tester single-track-ferdighetene med teknisk sykling gjennom skogen.

Som på alle Skaidi-ritt er løypa er hemmelig nesten helt fram til start, mens løypeprofilen slippes en ukes tid før rittet. Dermed har ingen noen fordel av å kunne tjuvtrene i løypa.

– Her skal alle stille likt, om de er lokale eller kommer fra Oslo, sier Wang-Norderud.

Les også: Skibirken på sykkel 

Skaidi-effekten
– Skaidi Fatbike skal være en opplevelse. Det skal være rått, ekte og urørt terreng, i flotte omgivelser og med gjestfrie folk. Vi gleder oss vise fram det beste vi vet; sykkel og Finnmarks natur, sier Wang-Norderud.

Det viktigste er å reise hjem med heftige opplevelser og nye venner. Det går arrangøren inn for med hud og hår.

– Kom som en deltaker, reis som en venn, sier rittleder Odd Peder Wang-Norderud.

Hans ambisjon er at de som deltar husker konkurrentene på fornavn i stedet for startnummer når helga er over.

Slik får du de feteste fatbikeopplevelsene