/ Enduro

Zakka vant Europacup-finalen

Med dagens seier i Østerrike har 23-åringen vunnet tre av fire runder i serien, og er soleklar sammenlagtvinner.

Sist oppdatert: 18. september 2016 kl 18.55
Zakarias Blom Johansen fra SK Rye/Specialized Nordic vant den europeiske endurocupen Specialized SRAM Enduroseries sammenlagt med seier i tre av fire ritt og en andreplass. Foto: Kristoffer Kippernes
Zakarias Blom Johansen fra SK Rye/Specialized Nordic vant den europeiske endurocupen Specialized SRAM Enduroseries sammenlagt med seier i tre av fire ritt og en andreplass. Foto: Kristoffer Kippernes
Lesetid: 1 minutter

Zakarias Blom Johansen slo hele den europeiske eliten på siste runde i den europeiske enduroserien, som gikk i Østerrike.

Med samlet tid på 25:50.95 for de fem krevende etappene i Leogang var han 9.97 sekunder foran østerrikeren Gerd Skant fra rideTSG og 26.65 sekunder foran tyskeren Markus Reiser fra Focus Trail Team på tredjeplass. Christian Textor fra Team Bulls/Østerrike, som lå på andreplass sammenlagt i serien i forkant av helgas finalerunde, kom på fjerdeplass med tida 26:43.08.

Les også: Zakka kan vinne Europacupen 

Blom-Johansen I utgangspunktet trengte Blom Johansen bare å bli nummer ni eller bedre for å vinne serien sammenlagt, men 23-åringen fra SK Rye kjørte uansett for pallen. 

– Målet er så klart å bli blant de topp tre. Men for å vinne cupen sammenlagt kan jeg komme som dårligst på niendeplass, sa Blom Johansen i forkant av helgas runde.

Veronika Büchle fra Tyskland vant damenes ritt i dag. Hun lå på andreplass sammenlagt i forkant av finalerunden i Leogang. 

Saken oppdateres

Topp 3 menn elite
1. Zakarias Blom Johansen, Specialized Nordic, 25:50.95
2. Gerd Skant, rideTSG/Østerrike, 26:00.92
3. Markus Reiser, Focus Trail Team/Tyskland, 26:17.60

Publisert 18. september 2016 kl 18.55
Sist oppdatert 18. september 2016 kl 18.55
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen