/ Enduro

Zakka kan vinne Europacupen

23-åringen fra SK Rye ligger an til å ta sammenlagtseieren i Enduroseries. Siste runde går på søndag.

Sist oppdatert: 16. september 2016 kl 08.08
 Zakka vil vinne den europeiske endurocupen sammenlagt så lenge han blir nummer ni eller bedre i Leogang denne helga. Her fra EWS i Irland tidligere denne sesongen. Foto: Elin Blom
Zakka vil vinne den europeiske endurocupen sammenlagt så lenge han blir nummer ni eller bedre i Leogang denne helga. Her fra EWS i Irland tidligere denne sesongen. Foto: Elin Blom
Lesetid: 2 minutter

– Målet er så klart å bli blant de topp tre. Men for å vinne cupen sammenlagt kan jeg komme som dårligst på niendeplass, sier Zakarias Blom-Johansen.

Han gleder seg til helgas runde i Leogang, og selv om han er godt kjent der fra før, er et første gang han skal kjøre enduro i de legendariske løypene i Østerrike.

– Jeg har vært i Leogang mange ganger før, men da på utfor-verdenscup. De er utrolig kult terreng der og noen virkelig store fjell, så alt ligger nok til rette for en bra helg med råe etapper, sier Blom-Johansen.

Jakter på team
Enduroseries avgjøres i Leogang i Østerrike på søndag. Den fire runder lange serien med ritt i Tyskland og Østerrike har i praksis har tatt over som Europacup i år. De tre første rundene i Enduroseries gikk i Tyskland, og Rye-rytteren har vunnet de to siste av dem mens han kom på andreplass i den første runden i april.

– I år har fokuset vært å gjøre det bra i Europa, få litt oppmerksomhet og komme videre på et team til neste år, sier Blom Johansen.

Les også: Høstet erfaring i EWS 

I den sammenheng er den tyske SRAM Enduro Series en viktig del av terminlista, i tillegg til Enduro World Series.

Ved å kjøre Enduroseries i Østerrike denne helga, gå Blom-Johansen riktignok glipp av finalen i den norske 80/20-serien, men den har han allerede vunnet selv om han ikke stiller til start og dermed ikke tar et eneste poeng i Hafjell.

Les også: Hafjell kutter fjelletappene 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Publisert 16. september 2016 kl 08.08
Sist oppdatert 16. september 2016 kl 08.08
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen