Terrengsykkel tok en prat med Zakarias Blom Johansen etter at hans første sesong som enduroproff i Ibis Cycles Enduro Race Team er drøyt halvferdig. Nå ligger han på 19. plass sammenlagt i Enduro World Series etter fem av åtte runder, og Ibis Cycles Enduro Race Team leder lagkonkurransen.

Les også: Zakka blir første norske enduroproff   

Annonse

24-åringen fra SK Rye åpnet sin første proffsesong med å innfri sesongens hovedmål ved aller første mulighet: Å bli blant de topp 25 i en Enduro World Series runde. Han ble nummer 21 i åpningsrittet i EWS 2017 på Rotorua i New Zealand siste helga i mars.

Les også: Zakka med karrierebeste i Rotorua 

Deretter fulgte Blom Johansen opp med en niendeplass på EWS-runden i Irland siste helga i mai.

Nå gjenstår tre runder i årets Enduro World Series, der de to neste går i Nord-Amerika. Denne Siste helga i juli sykler Blom Johansen i Aspen, USA, før Enduro World Series flytter seg til Whistler, British Columbia, 13. august. Siste ritt i serien er Finale Ligure i Italia hegla 30. september til 1. oktober.

Hvordan har hverdagen din endret seg nå som du har proffkontrakt sammenliknet med i fjor, da du satset på egenhånd?
– Nå når jeg ikke trenger og jobbe parallelt ved siden av syklingen har jeg mye mer tid jeg kan legge på trening, hvile og forberedelser. Det at jeg nå har en jobb, altså syklingen, som ikke binder meg til en bestemt plass, gir meg også en utrolig frihet som jeg setter pris på. Samtidig som jeg skrev under kontrakten med teamet, etablerte jeg også eget firma. Det å skulle holde alt under kontroll med bokføring, fakturaer og slikt er veldig tid krevende, men jeg har også lært mye av det. Å opprettholde god kontakt med sponsorer og team manageren vår, som sitter på andre siden av jorden, er også noe jeg har blitt mye flinkere til og lært meg viktigheten av.

Hva har vært høydepunktet så langt?
– Høydepunktet så langt er så klart niendeplassen på EWS Irland. Den følelsen jeg hadde da jeg gikk i mål der er helt ubeskrivelig. Jeg hadde ikke trodd jeg skulle kunne prestere helt der oppe i år, men det er veldig motiverende å se at jeg kan være blant de raskeste syklistene i verden når alt klaffer kan.

Les også: Zakka på niendeplass i Irland 

Hva håper du å oppnå videre denne sesongen?
– Jeg har lært meg at med bra forberedelser og jevn kjøring har jeg muligheten til å oppnå veldig bra resultater. Dette tar jeg med meg inn i de tre siste rundene denne sesongen. Hovedmålet blir å holde meg innenfor topp-20 sammenlagt denne sesongen.

Hva har vært den største utfordringen i år, og hvordan har du taklet det?
– Det meste har egentlig gått veldig bra, mye takket være bra atmosfære i teamet. Før sesongen trodde jeg at all reisingen og det som følger rundt det med å være mye borte skulle bli slitsomt. Nå som vi er over halvveis i sesongs, kan jeg konstatere at dette ikke ble utfallet. Jeg har ikke noe problem med og leve i en koffert, og setter stor pris på alle stedene jeg får besøke og opplevelsene jeg har sammen med teamet.

Dette er Enduro World Series 2017 
R1: 25.-26. mars: Rotorua, New Zealand
R2: 8.-9. april: Tasmania, Australia
R3: 13.-14. mai: Madeira, Portugal 
R4: 28. mai: Co Wicklow, Irland
R5: 30. juni-1. juli: Millau, Frankrike
R6: 29.-30. juli: Aspen Snowmass, USA
R7: 13. august: Canadian Open Enduro, Whistler
R8: 30. september-1. oktober: Finale Ligure, Italia

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. http://www.ffshop.no/terrengsykkel-abonnement-c-85_18.html?utm_source=artikkel&utm_medium=tekstlink&utm_campaign=terrengsykkel