Zakarias Blom Johansen forsvarte sin seier fra i fjor, men fikk hardere konkurranse enn forventet, og fra uventet hold. Endurospesialisten lot seg imponere av rundbanerytteren, som bare er første års senior.

Petter Fagerhaug (19), som hadde en frihelg mellom Nordic MTB Series forrige helg og ny Norgescuprunde neste helg, stilte i Nesbyen Enduro for å leke seg litt på sti, og lekte litt med enduroeliten i samme slengen.

Annonse

– Han har god teknikk nedover og kan tråkke bra, sier Blom Johansen.

Etter andre etappe på dag to, ledet Fagerhaug med ett sekund, og Blom Johansen reddet seieren på at siste etappe hadde mye rask utforsti.

– Det var moro at det var noen kjempe mot. Jeg var litt sliten etter mange konkurranser i det siste, og EWS-runden i Irland forrige helg ble ganske tøff. Da var det fem timer sykling på fredag og fem timer sykling på lørdag, og over seks timer på konkurransedagen på søndag, og jeg hadde ikke helt rukket å restituere meg etter det, sier Blom Johansen, som var glad for litt ekstra pes på den første runden i den norske enduroserien 80/20.

– Det var moro at han var så nære, for da ble jeg nødt til å pushe meg litt selv om jeg følte meg ganske sliten, sier Blom Johansen.

Topp 3 menn
1. Zakarias Blom Johansen, SK Rye
2. Petter Fagerhaug, Lillehammer CK/NTG Lillehammer
3. Espen Bergli-Johnsen, Bergen MTB Klubb

Saken fortsetter under

Zakka Nesbyen Enduro 2016 - Kristoffer Kippernes
Zakarias Blom Johansen vant Nesbyen Enduro 2015 og forsvarte seieren i år, men måtte jobbe hardere enn forventet. Foto: Kristoffer Kippernes

Zakarias Blom Johansen vant Nesbyen Enduro 2015 og forsvarte seieren i år, men måtte jobbe hardere enn forventet. Foto: Kristoffer Kippernes

Kjempet til siste meter
Fagerhaug hadde blitt fortalt at den siste etappen favoriserte utforsyklistene, men ga aldri opp.

– Det var noen tråkkepartier oppover på siste etappe, og da ble jeg skikkelig happy, for da tenke jeg at det likevel var en mulighet for at jeg kunne slå han likevel. Men så kom det mer rask sti nedover etterpå, så da skulle det vel egentlig bare mangle at han tok den, sier Fagerhaug, som er godt fornøyd med andreplassen.

Bak dem var det en god luke til tredjeplassen.

Se også bildeserien fra helga: Tettere enn noen gang i Nesbyen 

Tjuvtrener utenom rundbanesesongen
Selv om det er rundbane Fagerhaug satser på, er han ikke helt grønn i enduro. Så snart den ordinære konkurransesesongen er over, flår han og kompisene på NTG Lillehammer rundt i Hafjell og leker seg med fart og utforbakker. Men han hadde ikke forventet å kunne kjøre om seieren med  

– Det er kjempefett å sykle sti, og når jeg klarer å kjøre med got teknikk og det flyter godt, så gir det en mestringsfølelse det er deilig å kjenne på. Det er moro å bare gønne på nedover og kjenne adrenalinet pumpe, sier Fagerhaug.