– Vi har en felles målsetting om å øke fokuset på stivett og bærekraftige stier i forbindelse med enduro, og at vi kan hjelpe hverandre til å nå flere terrengsyklister, sier Stian T.Eilifsen, som er rittleder i Hakadal Enduro og sitter i styret i Østafjellsserien. 

Les også:
Østafjells-serien utvider 
– Det er avgjørende for sporten framover at det fortsatt er relativt enkelt å arrangere ritt 

Gjensidig nytte
Avtalen innebærer at det i forbindelse med påmelding til rittene i serien vil være mulig å huke av for å bli medlem i NOTS. Organisasjonen vil være tilstede med stand og informasjon på alle rittene i serien.

– Vi mener det er viktig å spre informasjon om bærekraft og stivett. Vi tror dette vil være til felles nytte, for både enduroserien og NOTS. Med å framsnakke hverandre i våre respektive kanaler, kan vi bidra til at NOTS får flere medlemmer, og NOTS kan bidra til at det blir flere deltakere til Østafjellsserien, sier Eilifsen. 

I tillegg vil NOTS bidra med kunnskap, mannskap og utstyr i forbindelse med stibygging og dugnader rundt arrangementene i serien. 

– Det er noe vi i Hakadal Enduro kommer til å benytte oss av, sier Eilifsen. 

Se bildebonanza fra Hakadal Enduro 2018   

Ønsker å nå flere terrengsyklister
Det var NOTS-leder Lars Thomte som tok kontakt med Eilifsen i Østafjellsserien før jul for å sondere mulighetene for et samarbeid med det raskt voksende enduroserien. 

– Vi var en del fra NOTS som stilte opp på dugnad i forkant av Oslo Enduro i fjor. Vi lånte ut utstyr og spredde informasjon om dugnader og stibygging inn mot rittet i våre nettverk, for å få enda flere til å stille opp på dugnadene. Vi synes dette var et lærerikt og givende samarbeid, og det ga inspirasjon til å få til et større samarbeid, sier han. 

For NOTS er samarbeidsavtalen med Østafjellsserien en ny kanal for å nå ut til flere terrengsyklister, og til å vise fram det arbeidet NOTS gjør. 

– Vi må være synlige ute i felten, og dette samarbeidet er en flott mulighet til å nå ut i enduromiljøet også, så dette ser vi veldig fram til, sier Thomte. 

NOTS og Østafjells Enduro Series innleder samarbeid, som blant annet innebærer at NOTS kan hjelpe rittarrangørene med kompetanse, utstyr og mannskap til å bygge bærekraftige stier til rittene. Foto: Stian Eilifsen
NOTS og Østafjells Enduro Series innleder samarbeid, som blant annet innebærer at NOTS kan hjelpe rittarrangørene med kompetanse, utstyr og mannskap til å bygge bærekraftige stier til rittene. Foto: Stian Eilifsen

Se vår test av grove stisykler 

Slik blir Østafjells Enduro Team Serie 2019
4. mai: Telemark Enduro - Blindt ritt
15.-16. juni: TraktorLand Enduro - Blindt 2-dagers ritt
29. juni: Drammen Enduro - Blindt ritt
17.-18. august: Oslo Enduro - Treningsdag og ritt
7.-8. september: Hakadal Enduro - Treningsdag og ritt
12. oktober Ringerike Enduro - Blindt ritt

Se stor enduro-spesial i siste utgave av Terrengsykkel (Nummer 80/2-2019)

Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler