/ Enduro

– Jeg går alltid inn for å vinne

Alice Grindheim legger lista enda høyere for sesongen 2017, med Enduro World Series som målestokk.

Sist oppdatert 4. mai 2017 kl 07.00
Alice Grindheim (til venstre) fikk smaken på Enduro World Series da hun debuterte i EWS Finale Ligure i Italia, som var siste ritt i EWS 2016. Foto: Ingeborg Scheve
Alice Grindheim (til venstre) fikk smaken på Enduro World Series da hun debuterte i EWS Finale Ligure i Italia, som var siste ritt i EWS 2016. Foto: Ingeborg Scheve

FAKTA

Terrengsykkel presenterer de mest interessante rytterne i årets 80/20 enduroserie. – følg med framover våren!

Se også intervjuer med
- Vera Leivsdottir  
- Thomas Klingenberg  
- Espen Johnsen  
- Andreas Øhrn  
- Anette Røssum Bastnes  
- Preben Nøkleby  
- Hilde S. Strædet
- Joline Johansson
- Helene Thon Moland  
- Stina Bondehagen 

Topp 3 menn 80/20 sammenlagt 2016
1. Zakarias Blom-Johansen, SK Rye, 1950 poeng
2. Espen Johnsen, Bergen MTB klubb,1740 poeng
3. Lars Sandviken, Drammen CK, 1570 poeng

Topp 3 kvinner 80/20 sammenlagt 2016
1. Stina Bondehagen, 1800 poeng
2. Alice Grindheim, Drammen CK, 1740 poeng
3. Helene Thon Moland, Hemsedal IL Sykkel, 1640 poeng

Fullstendig sammenlagtliste 2016 

28-åringen, som opprinnelig kommer fra Stavanger, ble nummer to sammenlagt i 80/20-serien 2016. I år vil hun aller helst helt øverst på pallen.

Alice Grindheim debuterte også internasjonalt i 2016 med Enduro World Series i Finale Ligure siste helga i oktober. Da ble hun nummer 28. I år er målet å komme inn blant de topp 15 i rittet, som er av de tøffeste i verden.

Derfor har Grindheim trent mer spesifikt inn mot årets sesong enn tidligere.

Les også: Grindheim trapper opp endurosatsingen   

Hva var høydepunktet for 2016-sesongen?
– Enduro World Series i Finale Ligure i Italia første helga i oktober. Det ga en skikkelig mestringsfølelse å utfordre seg på den måten. Ekstra gøy var det også at vi var en så stor norsk stropp som reiste sammen.

Les også: Brakdebut for Fagerhaug i EWS 

Hva gleder du deg mest til med sesongen?
– Jeg gleder meg først og fremst til alle helgeturene med sykling, og aller mest til min planlagte sykkelferie i Alpene. Nesten alle feriedagene går med til konkurranser, så det er stas å ha en uke hvor jeg bare kan gjøre akkurat hva jeg vil uten å tenke på å spare krefter hele tiden. Jeg gleder meg også til de Enduro World Series-rittene jeg er påmeldt, men det blir på en annen måte. Det er mer at jeg gru-gleder meg til dem. Jeg ser også frem til dra tilbake til Bodø, samt endelig å få muligheten til å være med på et enduroritt i Drammen.

Les også: Bodø byr på flyt og midnattssol 

Se filmen fra EWS i Finale Ligure 

Hva er ambisjonene for 2017?  
– Jeg går alltid inn for å vinne, men blir jeg fornøyd om jeg klarer å kapre topp-to i 80/20-serien, og dermed sikre meg Enduro World Series deltakelse også neste år. Ellers er nok hovedmålet å bli best mulig forberedt både fysisk og mentalt til Enduro World Series-rittet i Finale Ligure på slutten av sesongen. Siden rittet er så sent på året, vil det gi en bli en grei indikator på eventuell framgang fra fjoråret. Jeg blir fornøyd om jeg kommer inn blant de topp 20, men topp 15 er målet.

Grindheim er også enduro-blogger på Terrengsykkel denne sesongen.
Les hennes blogg her: Vinteren er bedre i Syden 

Hva har du gjort i vinter for å innfri det?
– Denne sesongen er første gang jeg har trent strukturert hele vinteren. Jeg droppet å ha noen form for «off- season» og startet vintertreningen tidlig for å fortsette å bygge videre på formen jeg hadde opparbeidet i løpet av sesongen. Det har vært en læringsperiode, men jeg merker en forbedring. Jeg dro også for første gang til Malaga i mars, for å kickstarte sesongen. Selv om Malaga-uken ble litt ødelagt av en skulderskade allerede første dag, føler jeg likevel at jeg har kommet et steg videre både mentalt og teknisk når det gjelder sykling i bratt terreng og på løst underlag. Det merket jeg tydelig i Nesbyen helga etter Malagaturen, og jeg er veldig fornøyd med det ettersom det er noe jeg har slitt med en stund. Alt i alt er jeg fornøyd med oppkjøringen, selv om en skulderskade etterfulgt av en brukket lillefinger la en liten demper på oppkjøringen i mars.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Alice Grindheim - Hillbilly Enduro 2016 - Snorre Veggan 1400x933
Alice Grindheim under Hillbilly Enduro 2016. Foto: Snorre Veggan

Alice Grindheim under Hillbilly Enduro 2016. Foto: Snorre Veggan

Publisert 4. mai 2017 kl 07.00
Sist oppdatert 4. mai 2017 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen