FAKTA

Terrengsykkel presenterer de mest interessante rytterne i årets 80/20 enduroserie. – følg med framover våren!

Vera Leivsdottir var første rytter ut i serien. Se intervju med henne 

Les også: Slik blir endurosesongen 2017

Unggutten fra SK Rye kom på sjetteplass sammenlagt i 80/20-serien i fjor. Han var blant de åtte beste på samtlige ritt i serien, og fikk med seg en pallplass fra Traktor Enduro der han ble nummer tre.

Annonse

I løpet av fjorårssesongen debuterte Thomas Klingenberg også internasjonalt. Han var med på to runder av Enduro World Series, først i Irland i mai og deretter i Italia i juli.

Der ble han henholdsvis nummer 36 og 19. Begge deler har gitt både erfaring og mersmak som han tar med seg inn i sesongen 2017.

– Høydepunktet fra 2016-sesongen var nok EWS-rittet i La Thuile. Der var det sinnssykt fete løyper og fantastisk natur. Selve rittet gikk litt både/og. Jeg kjørte tidvis bra, men jeg hadde noen krasj som kostet meg en del, sier Klingenberg.

Fjorårets erfaringer både internasjonalt og i 80/20-serien kombinert med vinterens dårlige snøforhold, som har gjort at ingeniørstudenten har fått trent vesentlig mer på ute på sykkel i forkant av årets sesong. Det gjør Klingenberg til en utfordrer til de etablerte rytterne på pallen.

Hva er ambisjonene for 2017? 
– Det viktigste for meg for 2017 sesongen er å ha det fett. Det er jo derfor jeg sykler, men det er jo gøy å sykle fort også. Så kan vel si at jeg har ambisjoner om å gjøre det bedre enn i 2016.

Hva har du gjort i vinter for å kunne innfri det?
– I vinter har jeg syklet mye, siden det har vært lite snø i Trondheim. Jeg har også trent en del styrke, og jeg kjører nå en god del intervaller på rulla. Men denne vinteren har jeg kjørt et egenkomponert opplegg, så jeg er veldig spent på om dette har vært like bra som det jeg hadde da jeg gikk på NTG Lillehammer.

Hva gleder du deg mest til med sesongen?
– I 2017 sesongen ser jeg aller mest frem til den gode stemningen det alltid er på ritt. Det er noe av det som gjør disse konkurransene så bra. Men jeg synes at Bodø Enduro virker utrolig spennende. Jeg ser også fram til å komme meg litt utenlands på ritt, men planene der er ikke helt klare.