Tre nye lokasjoner, tilbud til ungdom, flere klasser og status som aktive ritt er stikkord for årets sesong. 

Når påmeldingen til den norske enduroserien åpner i morgen klokka 0900, er det fem runder som venter der tre av lokasjonene er nye i 80/20-sammenheng, samt et langt bredere tilbud som venter årets deltakere. 

Annonse

Les også: Dette er 80/20-serien 2019 

Vil inkludere flere
80/20-serien byr i år på flere klasser og tilbud til yngre ryttere i aldersbestemte klasser fra og med 15/16 år. Det betyr at arrangementene nå er aktive ritt etter NCFs regler, og at det vil være kommissærer tilstede på alle rittene i serien.  

– Vi var klare på at vi ønsker å gi et tilbud til yngre ryttere, Vi har også vært klare på og at det skal være enkelt å arrangere enduroritt. Vi har kommet fram til en god løsning med NCF rundt det med kommissærer på ritt, der det er 80/20-serien som stiller med disse, sier Ove Grøndal som sitter i styret i 80/20-serien. 

Videre blir det i år også opprettet en egen klasse for U21-ryttere, samt at masterklassen som ble innført i fjor videreføres. Det gjør også Explorerklassen, der nedre aldersgrense denne sesongen er 15 år. 

Les også: – Det er avgjørende at for sporten framover at det fortsatt er relativt enkelt å arrangere ritt 

Nye regler for lagkonkurransen
I forkant av sesongen 2018 innførte 80/20-serien lagkonkurranse etter mønster fra Enduro World Series. Denne videreføres i år. Denne sesongen er det imidlertid krav om at alle rytterne som skal være med på laget må meldes inn i forkant av sesongen. 

– Denne regelendringen innfører vi for å unngå at ryttere bytter lag fram og tilbake gjennom sesongen. Det er mest rettferdig og ryddig, og hever dermed statusen på konkurransen, sier Grøndal. 

Se vår test av grove stisykler

Tre av fem lokasjoner er nye
Molde, som får sesongåpningen helga 25.-26. mai, er med i 80/20-serien for første gang. Det er også Beitostølen, som arrangerer sin runde i august, og Trysil, som arrangerer finalen i serien første helga i oktober. Det er kun Nesbyen og Bodø som er med videre fra i fjor. 

– Vi er godt fornøyd med de lokasjonene vi har fått på plass, og er stolt av å kunne presentere så mange nye plasser i år, sier Grøndal.

Slik blir 80/20-Serien 2019
25.-26. mai: Molde Enduro
8.-9. juni: Bodø Enduro 
10.-11. august: Beitostølen Enduro
14.-15. september: NesbyEnduro 
5. oktober: Trysil Enduro (finale) 

Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler