– Jeg hadde aldri trodd jeg skulle vinne i dag. Jeg har aldri vært på pallen før en gang, sier Anne Melbø etter åpningsrittet i årets 80/20-serie. 

Melbø slo både Hilde Sangesland Strædet og Vera Leivsdottir, rytterne som har byttet på seieren i brorparten av de norske endurorittene i mange år. 

Annonse

– Jeg ble veldig overrasket da de ropte opp Hilde først under premieutdelingen. Jeg hadde håpet at jeg skulle klare tredjeplassen, og ta min første pallplass i dag, sier Melbø, som sykler for arrangørklubben Molde CK.

Hun antyder beskjedent at hjemmebanefordelen var en faktor i dagens ritt. 

– Det er teknisk og bratt her i Molde, så det hjelper jo å ha syklet en del her før. Men det var glatt og litt vanskelig i dag, og egentlig følte jeg ikke at jeg syklet særlig fort. Men jeg gjorde heller ingen store feil i dag, og holdt meg på sykkelen mesteparten av dagen, sier Melbø. 

Topp 3 kvinner senior
1. Anne Melbø, Molde CK, 26:32
2. Vera Leivsdottir, Bergen MTB klubb, 27:14
3. Hilde Sangesland Strædet, Kristiansands CK, 27:29

Les også: 
Slik blir endurosesongen 2019 
Nesbyen arrangerer enduro-NM 2019 

Saken fortsetter under

Pallen i dameklassen: Anne Melbø vant foran Vera Leivsdottir (til venstre)  og Hilde Sangesland Strædet. Foto: Gard Johannes Gauteplass

Skulle gi gass
– Jeg hadde to mål for rittet i dag. Det ene var å ha det gøy, og det er alltid det viktigste. Det andre var å ikke spare på kreftene, så i dag ville jeg prøve å gi litt mer gass på tråkkingen, forklarer Melbø. 

I tillegg kom mannen hennes, Pål Nakken, på tredjeplass i herreklassen.

– Det er god stemning her nå for å reise til Bodø Enduro om to uker, sier Melbø. 

Se bildene fra Bodø Enduro i fjor: Fra grått og vått til episk  

Veteranen måtte slite for seieren
Blant gutta var det evigunge Espen Johnsen som vant. Men heller ikke veteranen som har vunnet 80/20-serien sammenlagt flere ganger, var sikker på seier før premieutdelingen. 

– Jeg trodde jeg var innenfor pallen, men da jeg fikk en punktering midt i siste etappe ble jeg usikker på om det ville holde. Det var mange med i dag, og mange raske lokale ryttere, sier Johnsen, som forteller om krevende forhold. 

– Det er løyper som er teknisk krevende fra før, og regnet i natt gjorde det ikke enklere å sykle fort. Det er røtter overalt, og de tar deg om du ikke har full fokus hele tida. Men jeg synes arrangøren hadde funnet fram til stier med mye forskjellige elementer, slik at uansett hvilken type rytter du er, så var det utfordringer hele tida, sier han. 

Også for Johnsen er det Bodø Enduro som blir neste konkurranse. 

Vi har testet markedets råeste endurosykler 

Topp 3 menn senior
1. Espen Bergli-Johnsen, Bergen MTB klubb, 20:47
2. Arne Varhaug, 22:02
3. Pål Nakken, Molde CK, 22:08

I de nye ungdomsklassene, som ble innført i forkant av årets sesong, var det Jannik Eschler som vant klassen 15-16 år og Albin Littorin Sandbu som vant U21-klassen (17-20 år), mens Elinborg Olafsdottir og Fredrik Lysakerrud vant masterklassene. 

Fullstendige resultater alle klasser 

Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler

Pallen i herreklassen: Espen Johnsen vant foran Arne Varhaug (til venstre) og Pål Nakken. Foto: Gard Johannes Gauteplass