Fire dager etter at den nyetablerte enduroserien åpnet påmeldingen, var det 25 ryttere i lagkonkurransen, fordelt på fire lag.
– Vi håper jo at et godt antall deltagere har eller finner et lag, for vi tror at enduro er kompissporten fremfor noen, og at dette reflekteres i å ville stille lag. Jeg tror folk ikke helt har fått ut fingeren, men det kommer nok flere nå som Telemark Enduro nærmer seg, sier Silje Holmsen.
Holmsen er en av ildsjelene bak den nyetablerte Østafjells Enduro Team Serie, som åpner med Telemark Enduro 12. mai.
I tillegg til Telemark Enduro består Østafjells Enduro Team Serie (Østafjells ETS) av Hakadal Enduro, Ringerike Enduro og Drammen Enduro.
Les også: 80/20 vil få flere med i 2018
Saken fortsetter under

BOC-laget som vant Ringerike Enduro 2017: Joakim Fjeld Kristoffersen, Marius Fjeld, Ola Jåvold Landmark og Andrea Coucheron, får vandregaffelen av rittleder Torjus Winther. Foto: Silje Holmsen
BOC-laget som vant Ringerike Enduro 2017: Joakim Fjeld Kristoffersen, Marius Fjeld, Ola Jåvold Landmark og Andrea Coucheron, får vandregaffelen av rittleder Torjus Winther. Foto: Silje Holmsen
Dette er konseptet
Bakgrunnen for å etablere lagkonkurransecupen, er å gi rittene en ekstra dimensjon og øke lagfølelsen i enduromiljøet. Ringerike Enduro lanserte en lagkonkurranse som en del av rittet da rittet ble arrangert for første gang i oktober 2017, og konseptet ble godt mottatt blant rytterne.
Hvert av de fire rittene i cupen blir arrangert som normalt, som frittstående ritt. I tillegg vil det være mulig å melde lag som konkurrerer i lagkonkurransen. Det er heller ikke noe krav om at lagene må tilhøre etablerte klubber eller formelt registrerte lag.
Deltakerne vil få en poengsum for sin plassering i rittet etter mal fra andre enduroritt, slik som 80/20-serien og Enduro World Series, uavhengig om de sykler for et lag eller ikke. Det laget som har samlet flest poeng i løpet av de fire rittene vinner cupen sammenlagt.
I Østafjells ETS står rytterne fritt til å etablere lag på tvers av klubber og formelle lag.
Lagene kan være kompisgjenger, kollegaer eller andre konstellasjoner, så vel som klubber og eksisterende team, og det er ikke noe tak på antall ryttere i lagene. Det håper initiativtakerne vil bidra til å styrke enduromiljøet totalt sett og kanskje senke terskelen for å bli med på ritt.
Holmsen frister dessuten med premier utover heder og ære, både på hvert ritt og sammenlagt for serien.
– Det vil vanke produktpremier, og vi oppfordrer lagene til å fordele premiene på alle medlemmene i laget, selv om det bare er de tre beste plasseringene som teller, sier hun.
Les også: Lagkonkurranse gir en ekstra dimensjon
Slik blir Østafjells ETS 2018
12. mai: Telemark Enduro
1. juli: Drammen Enduro
21.-23: september: Hakadal Enduro
15. oktober: Ringerike Enduro