Fra 1. januar gikk Zakarias Blom Johansen inn i laget Cube Action Team.

– Laget har tatt meg utrolig godt imot, og jeg føler at jeg allerede har kommet bra inn i gruppen. Det er viktig med en god gruppedynamikk når man bruker så mye tid sammen som vi kommer til å gjøre, sier Blom Johansen.

Annonse

Et tilbud jeg ikke kunne takke nei til
Kontrakten kom på plass nesten tilfeldig, forteller enduroproffen. I forkant av 2017-sesongen fikk Blom Johansen kontrakt med Ibis Cycles Enduro Race Team, og planen var at han skulle fortsette med laget minst en sesong til.

– Mot slutten av sesongen begynte jeg å komme i kontakt med andre team, men jeg var egentlig ganske bestemt på at jeg skulle bli på Ibis også i 2018-sesongen. Men plutselig dukket denne sjansen opp, og etter litt forhandlinger fram og tilbake hadde jeg et tilbud på bordet som jeg ikke kunne takke nei til, sier Blom Johansen.

Les også: Zakka bytter lag 

Føles riktig
25-åringen blir en av tre enduroryttere på Cube-laget i 2018, i tillegg til Greg Callaghan fra Irland som ble nummer tre sammenlagt i Enduro World Series 2017, og Gusti Wildhaber fra Sveits. Blom Johansen ble nummer 25 i Enduro World Series 2017, og leverte også topp-10 resultater i enkeltritt allerede den første sesongen som proff.

– Mitt mål med syklingen har alltid vært å prøve og komme inn i ett av de profesjonelle sykkelteamene i Enduro World Series for å se hvor langt jeg kan ta syklingen og ta ut mitt fulle potensial som endurosyklist. I den sammenhengen føles dette valget helt rett, sier Blom Johansen.

Stortrives på sykkelen
Sykkelfølelsen betyr mye i en idrett der utøvernes helse og prestasjoner er prisgitt utstyret. Derfor var Blom Johansen spent på hvordan han ville trives på sykkelen. Laget skal bruke i år er en prototype av Cube Stereo, som blir tilgjengelig for folk flest hos Cube-forhandlere i 2018.

 – Jeg var veldig nervøs før jeg skulle teste den nye sykkelen. Ettersom sykkelen fortsatt er en prototype var det veldig lite informasjon de kunne gi meg før jeg kom ned for og teste den. Men allerede etter første turen følte jeg at sykkelen passet både meg og min kjørestil og etter en hel dag med testing av rammestørrelser, forskjellige komponenter og oppsett, satt jeg igjen med en helt sinnssykt bra følelse i både hode og kropp, sier Blom Johansen, og forklarer at magefølelsen betyr mye.

– Å føle seg trygg på sykkelen, og fortrolig med komponenter og utstyret er utrolig viktig for at man skal ture å gi 100 prosent i de røffe løypene vi kjører.

Motivert
Første ritt i Enduro World Series 2018 arrangeres i Chile i slutten av mars. Også i år blir det totalt åtte runder i serien, men bare tre av arrangørene fra 2017 er med på årets terminliste. Les også:

– Nå er det noen måneder igjen med hard trening og en samling med laget i februar, så braker sesongen løs og jeg gleder meg utrolig til å komme i gang med ritt igjen, sier Blom Johansen.

Nico Lau fra Frankrike la opp etter sesongen 2017, og Daniel Schemmel fra Østerrike sykler ikke for Cube i 2018.