/ Enduro

– Det mest fysiske rittet jeg noen gang har deltatt på

Hardbarka Enduro lever opp til navnet også i år.

Sist oppdatert: 2. oktober 2017 kl 15.33
Lesetid: 3 minutter

Fem etapper, derav en nattetappe, på våte og vanskelige forhold koster både fysisk og mentalt, sier Helene Thon Moland.

– Det er helt klart det mest fysiske rittet jeg noen gang har deltatt på. Det var veldig krevende og tekniske løyper, på våte forhold. Jeg var helt kjørt etter de fire etappene på dagen, så det var veldig hardt å klargjøre seg til å sykle helt opp igjen for å kjøre nattetappen, sier Moland, som syklet Hardbarka Enduro i Hemsedal for første gang.

Se video fra Hardbarka Enduro

– Jeg har ikke kjørt nattetappe før, men syns det er gøy å sykle med lykt, så var moro å få det inn i en konkurranse. Totalt sett er jeg fornøyd med gjennomføringen, men jeg sleit litt med å finne flyten på ny sykkel. Dette var et beinhardt ritt, så er moro å ha gjennomført, sier Moland, som var eneste jente i rittet og gjerne skulle hatt flere med.

– Det var jo dårlig oppmøte blant jentene, selv om flere var påmeldt. Men jeg kom ikke sist blant guttene, og det var jo et mål, sier hun.

Slik gikk første utgave av Hardbarka Enduro: Carlson og Lindell vant Hardbarka 

Hole slo Vestavik
I herreklassen tok Jostein Hole seieren. Han slo utforproffen Brage Vestavik, som måtte ta til takke med andreplassen over halvannet minutt bak Hole. Kristian Holimann vant juniorklassen.

Se Brage sykle ned Mannen 

Topp 3 menn senior
1. Jostein Hole, 49:50
2. Brage Vestavik, 52:24
3. Henrik Ulleland, 56:45

Topp 3 menn junior
1. Kristian Holimann, 46:11
2. Leo Solland, 49:10
3. Noah Holmefjord-Dalland, 51:46

Etterlyser flere jenter
Endurorittet i Hemsedal var den andre i rekka, og trakk et sterkt felt til fjells til tross for tåke og lite trivelig værmelding.

– Det var 21 som fullførte: tre juniorer og 18 seniorer, men bare en dame. Helene Thon Moland er andre jente som har fullført Hardbarka, og hun ønsker seg konkurrenter neste år, sier Steinar Willasen i Hardbarka Enduro.

Men arrangementsmessig gikk alt etter planen.

– Vi er godt fornøyd med Hardbarka enduro i år. Vi hadde et par nye stier som ble veldig godt mottatt, inkludert Forgottentrail ned Gummiskogen hvor bestemann brukte litt over 11 min. Til og med værgudene var på vår side, det kom ikke en eneste regndråpe hele lørdagen, sier han, og lover mer i 2018.

– Vi fortsetter i samme spor neste år, og kommer til å jobbe med noen forbedringer: løypene, premiene og været.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.

Publisert 2. oktober 2017 kl 15.33
Sist oppdatert 2. oktober 2017 kl 15.33
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen