Se Brage Vestavik sykle ned Mannen i Lofoten

Slik gikk det da utfortalentet Brage Vestavik syklet ned fjellet der andre strever med å gå i de spektakulære fjellene i Lofoten.

Sist oppdatert 18. september 2017 kl 10.40
brage vestavik mannen lofoten
BRAGE VESTAVIK I LOFOTEN: Brage Vestavik syklet lekende lett ned Mannen, det kjente fjellet i Lofoten der andre strever med å gå til fots. Foto: Nils-Erik Bjørholt/LSTF

Lofoten Singletrack Festival klinket til med blå himmel helt til siste dag, og det utnyttet Brage Vestavik og resten av festivalfolket til fulle.

Se Vestavik sykle Mannen 

– Brage tok en solotur med fotograf på fjellet Mannen. Det er en tur i et terreng der vanlige folk har vanskelig for å gå ned på beina, men Brage seilet lett ned som om det en smal sak, sier Kristian Bøe, som er initiativtaker til festivalen.

Saken fortsetter under

Brage Vestavik - Mannen - Foto LSTF 1000x667
Brage Vestavik på vei ned Mannen. Foto: LSTF

Brage Vestavik på vei ned Smørdalskammen. Foto: Nils-Erik Bjørholt/LSTF

Lofoten Singletrack festival ble arrangert første gang i fjor, med base på Hattvika Lodge i Ballstad i Lofoten. LSTF er bygget over samme lest til vinterutgaven Lofoten Split og Topptur Fæst, og Bøe plukker guider fra øverste hylle både sommer og vinter. I tillegg til Are Tallaksrud, Sture Pettersen, Bjørn Ståle Larsen og Bøe, var også Vestavik med i guide- og instruktørpanelet i år.

– Brage var med som inspirator, for å vise gjestene hvordan det kan gjøres. Vi vet hvor viktig det er for gjestene at vi har et godt kaliber på instruktørene. De setter pris på å få være på tur med aktører som har ferdigheter utenfor det vanlige, sier Bøe, og legger til at Vestavik innfridde både faglig og sosialt.

Les også: Lanserer stifestival i Lofoten 

Saken fortsetter under

Brage Vestavik - Mannen 2017 - Foto LSTF 1000x667
Brage Vestavik har sykkelferdigheter over snittet og et dårlig utviklet fryktinstinkt. Foto: LSTF

Brage Vestavik har sykkelferdigheter over snittet og antakelig et dårlig utviklet fryktinstinkt. Foto:  Nils-Erik Bjørholt/LSTF

Men de fire første dagene gikk i værgudenes nåde, hang hang skydekket 150 meter over havet på søndag. Men da hadde deltakerne allerede fått rikelig med høydemeter og kilometer i beina, så ingen var skuffet over å bytte stituren med bølgesurfing, forteller Bøe.

I fjor syklet Makken ned Besseggen. Se hvordan det gikk 

Årets utgave av LSTF hadde et tak på åtte deltakere pluss guider.

– Vi ser at terrengsykling får stadig større appell hos publikum, men vi må være forsiktig med hva naturen og øvrige brukere tåler, sier Bøe.

Men han ser at konseptet slår an, og håper levere nye opplevelser neste år.

– Vi har ikke banket noe endelig om ny festival i 2018, men tilbakemeldingene er positive. 

Publisert 18. september 2017 kl 10.40
Sist oppdatert 18. september 2017 kl 10.40
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen