FAKTA

Terrengsykkel presenterer de mest interessante rytterne i årets 80/20 enduroserie. – følg med framover våren!

Vera Leivsdottir var første rytter ut i serien. Se intervju med henne  
Se også intervju med Thomas Klingenberg 

Med unntak av Zakarias Blom Johansen, som signerte proffkontrakt med Ibis etter sesongen 2016, er det få som kan tukte Espen Johnsen. Han ble nummer to sammenlagt i den norske 80/20-serien i fjor, og vil gjerne helt til topps i år.

Annonse

I forkant av årets sesong har 37-åringen fra Bergen tatt tak i spesifikke svakheter. Det burde legge til rette for å kunne innfri egne ambisjoner om sammenlagtpallen i 80/20-serien 2017 og plasseringer blant de topp 45 på de to rundene han skal kjøre i Enduro World Series.

Se filmen fra Enduro World Series i Finale Ligure 2016 

(YOUTUBE)

Hva er ambisjonene for 2017? 
– Ambisjonen for 2017 er å hevde meg i toppen i 80/20-serien og komme meg inn blant de topp 45 i de to Enduro World Series rundene jeg skal sykle.

Hva har du gjort i vinter for å kunne innfri det?
– Etter litt problemer gjennom sesongen 2016 har jeg hatt fokus på å bli sterkere i rygg og kjerne denne vinteren. Det har blitt en del rulleøkter og CrossFit økter. Jeg føler at både formen og styrken nå er i balanse, og ser fremover til mer og mer intens trening utover våren for å heve formen inn til sesongstart, sier Johnsen.

– Jeg skal ha en tur til Finale Ligure i slutten av mars for å teste kropp og sykkel under litt hardere løyper.

Hva gleder du deg mest til med sesongen?
– For 2017 ser jeg fram til Enduro World Series i Irland og Finale Ligure, og i Norge blir det spennende å se hva Bodø og Drammen kommer med. Nesbyen vet jeg blir kanonbra, og jeg har troen på at Ove Grøndal (rittleder i Nesbyen Enduro og styremedlem i 80/20-serien, journ.anm) kommer til å sette oss på en prøve, sier Johnsen.