– Moro og steinhardt, med utfordringer hele veien!

Tone Kristin Larsen ledet an store deler av rittet, og ble første dame i mål i det prestisjetunge sti-rittet mellom Rena og Lillehammer. 

Men hun følte aldri at hun hadde kontroll på feltet. 

– Hun der, altså, hun er råsterk, sier Larsen og nikker mot Sunniva Dring idet rivalen seilte inn over målstreken. Bare halvannet minutt skilte de to etter nesten 13 mil og over 7.5 time. 

– Det var mye bløte partier underveis, særlig i det første stipartiet, men jeg liker meg i terrenget. Neverfjell var et høydepunkt i løypa. Det var moro å sykle opp, og artig for meg med mye flott å se på, og så er det mye single track å kose seg med. Det er artig å svinge seg nedover der. Da koser jeg meg, sier hun ivrig.

Men Larsen legger ikke skjul på at det også var noen tyngre perioder underveis.

– Det var tider da jeg lurte på om jeg ville greie å følge de andre. Da måtte jeg krype langt inn i meg selv. Men jeg er kjempefornøyd med at jeg beit tenna sammen da. Jeg har litt lett for å gi meg når det blir tungt, så det er kanskje det jeg er aller mest fornøyd med, sier Larsen.

Og i tillegg til seier i dameklassen tok Larsen med seg en liten bonusseier til.

– Jeg slo gubben, sier hun, men legger til at Tord Bern Hansen fikk et teknisk uhell tidlig i rittet mens hun hadde null trøbbel med sykkelen. 

FJELLETS DRONNING: Tone Kristin Larsen syklet knallsterkt på fjellet og de tekniske stiene.Foto: Kristoffer H. Kippernes

Sunniva Dring i Terrengsykkels treningspanel Team Terrengsykkel tok en sterk andreplass.

– Jeg trodde ikke jeg skulle klare målet mitt om å komme på pallen. Det var så mange gode jenter med som jeg ikke har pleid å slå i ritt. Det var ordentlig deilig!

– Hvordan har du ladet opp?

– Jeg har slappet av! Ikke trent så mye. Jeg tok en helt rolig tur i går, og en tur sist mandag. Pizza og vin blir det mer av, det funka!

– Hvordan var det å tilbringe en hel arbeidsdag på sykkelen?

– Kjæresten min var i Italia, og så på verdenscupen i rundbane i Val di Sole. Han tok bilde av sykkelen til Annika Langvad. Hun hadde et klistremerke på overrøret hvor det sto "just do your job", og det tenkte jeg på hele veien.

GJORDE JOBBEN: Sunniva Dring fokuserte på arbeidsoppgavene under Ultrabirken. Det betalte seg. Foto: Kristoffer H. Kippernes

Jeanette Persson ble tredje beste dame, snaue åtte minutter bak Sunniva Dring.

Uoffisielle resultater:

Les også: Slik velger du rett sykkel

Les også: Alle vil til Romsdalseggen

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel