EM i utfor 2022 gikk i Maribor i Slovenia. Det var tre nordmenn påmeldt; Nicolai Grip Haglev i U15-klassen, og Kine og Emil Haugom i henholdsvis kvinner junior og menn junior.

Haglev, som kom rett fra en sjetteplass i siste iXS Downhill Cup, endte på en 21.plass i klassen Menn under 15 år, 22 sekunder bak vinneren Riko Mäeuibo.

Annonse

Av de norske var det Kine Haugom som hevdet seg sterkest i konkurransen, med en andreplass i klassen kvinner junior. I mål var hun litt over fem sekunder bak vinneren Izabela Yankova fra Bulgaria.

Haugom har fra før også et sølv i VM for junior, fra 2021, og en EM-bronse fra 2021.

– Det gikk ikke så bra som jeg hadde håpet. Det regnet i går, og spesielt det første skogspartiet ble glattere. Så jeg ble litt satt ut, og sykla litt feil så jeg måtte bare prøve å komme meg ned. Men etter splitten fikk jeg bra fart, og det holdt heldigvis til andreplass, sier Haugom til Terrengsykkel.

Selv om EM betyr at mange gode ryttere fra både USA, Canada og flere land uteblir, er det ikke noe å si på nivået i konkurransen. Yankova som vant er verdensmester i juniorklassen. Haugom, som nå er 18 år og siste års junior, ser når fram mot de to kommende verdenscupene i Lenzerheide og Andorra.

– Nå blir vi bare her nede i Europa og sykler fram mot rittene i Lenzerheide og Vallnord (Andorra, red.anm), sier Haugom.

Resultater - kvinner junior:

Emil Haugom krasjet i seedingen, og stilte ikke til start i finalen.

Fullstendige resultater finner du her.