/ Utfor

Norge dominerte nordisk mesterskap i utfor

De norske seniorgutta kapret hele pallen under mesterskapet i Drammen på søndag, mens Hilde Sangesland Strædet har festet et enda hardere grep om utfortronen.

Sist oppdatert: 13. september 2015 kl 18.26
Isak Leivsson vant Nordisk mesterskap i Drammen i helga, og pallen var den samme som under NM i sommer: Leivsson på toppen, deretter Zakarias Blom-Johansen og Lars Sandviken på tredjeplass. Arkivfoto: NCF
Isak Leivsson vant Nordisk mesterskap i Drammen i helga, og pallen var den samme som under NM i sommer: Leivsson på toppen, deretter Zakarias Blom-Johansen og Lars Sandviken på tredjeplass. Arkivfoto: NCF
Lesetid: 4 minutter

Hilde Sangesland Strædet utklasset konkurrentene i finalen, og sikret seg gull i Nordisk mesterskap.

Den ferske norgesmesteren gjorde unna sin finaleomgang på 3:16.16, og vant overlegent foran Josefin Björkman fra Sverige, som ble nummer to på 3:23.42. Vera Leivsdottir tok bronse i mesterskapet med tida 3:25.59.

– Det er moro hver gang, enten det er mesterskap eller en konkurranse med lav terskel. NM-tittelen betyr kanskje litt mer, men det er stort sett de samme jentene som stiller, og det er jo kjempestas å få en mesterskapstittel, sier Strædet etter gullet i nordisk på søndag.

Etter rikelig med nedbør både fredag før treningsrundene på lørdag og natten før søndagens finaler, var det både glatte og gjørmete forhold i løypa på Drammen Skisenter, og det var mange som hadde problemer med å holde seg på hjul.

– Det regnet en del i natt, så det var glatte forhold i løypa selv om det var opphold under konkurransen. Særlig var det glatt på røtter og steiner, og jeg tryna to ganger i seedingen. Men jeg greide å holde meg på sykkelen i finalen, så da kjørte jeg 50 sekunder saktere, sier hun.

Les også: NM-gull til Leivsson og Strædet 

Saken fortsetter under

Hilde S Strædet - Ketil Smith
Hilde Sangesland Strædet herjet med konkurrentene under Nordisk mesterskap i Drammen, som så ofte denne sesongen. Foto: Ketil Smith

Hilde Sangesland Strædet. Foto: Ketil Smith

Tapetserte seniorpallen
Blant seniorgutta var det Isak Leivsson som tok gullet, også han på utklassingsvis. Leivsson var raskest i seedingen, der han slo Zacharias Blom Johansen med 2 sekunder. I finalen hevet Leivsson seg ytterligere, og vant rittet med over fem sekunders margin til Blom Johansen på andreplass.

Lars Sandviken tok bronse, drøyt et sekund bak Blom-Johansen.

Bak pallen var det et nytt 5-sekunders gap ned til svenske Johan Geschwind på fjerdeplass.

Fire inne på under et halvt sekund
I juniorklassen var det imidlertid knallharde oppgjør om medaljene. Bare et halvt sekund skilte de fire raskeste, med Frikk Hess-Bolstad hårfint foran hjemmefavoritten Grunde Kvålseth. De tok henholdsvis gull og sølv med tidene 2:48.20 og 2:48.31, mens Simen Smestad tok bronse på 2:48:67.

Svenske Daniel Bagge endte på den sure fjerdeplassen med tida 2:48.73. Samtlige juniorer måtte imidlertid se seg slått av Brage Vestavik, som vant klassen M15-16 med tida 2:44.50. Det syns Stig Nerland, som er teknisk sjef for Nordisk mesterskap og trener i Drammen CK er ekstra moro.

– Tidligere i år var det mange som var bekymret for tilveksten til utfor, men nå ser vi at det er en hel juniorklasse med gode raceheads som leverer gode tider og bra kjøring, og det er tett mellom dem. Det er veldig moro å se, og gir grunn til optimisme, sier Nerland.

Saken fortsetter under

Brage Vestavik - Kjerringåsen DH 2014 - Foto Robert Goodwin 1400x924
Brage Vestavik kjører i klassen M15-16, men kjørte raskere enn alle juniorgutta. Foto: Robert Goodwin

Brage Vestavik kjører i klassen M15-16, men kjørte raskere enn alle juniorgutta. Her fra Kjerringåsen DH i fjor høst. Foto: Terrengsykkel.no

Se videoreportasje med Brage Vestavik på Terrengsykkel-TV

Topp 3 menn senior
1. Isak Leivsson, 2:29.03
2. Zakarias Blom-Johansen, 2:34.41
3. Lars V. Sandviken, 2:35.97

Topp 3 kvinner senior
1. Hilde Sangesland Strædet, 3:16.16
2. Josefin Björkman, 3:23.42
3. Vera Leivsdottir, 3:25.59

Topp 3 menn junior
1. Frikk Hess-Bolstad, 2:48.20
2. Grunde Kvåslseth, 2:48.31
3. Simen Smestad, 2:48.67

Fullstendige resultater alle klasser

Siste runde i NC
Utfor rittet i Drammen var også siste runde i Norgescupen 2015, men der hadde Lars Sandviken og Hilde Sangesland Strædet allerede avgjort sammenlagten før helgas runde. Strædet har vunnet samtlige av de fem Norgescuprundene denne sesongen, og tok en soleklar sammenlagtseier.

Topp 3 kvinner senior
1. Hilde Sangesland Strædet, Kristiansand SK
2. Helene Moland, Hemsedal IL Sykkel
3. Vera Leivsdottir, NTNUI

Topp 3 menn senior
1. Lars V. Sandviken, Drammen CK
2. Isak Leivsson, Bergen MTB klubb
3. Zakarias Blom-Johansen, SK Rye

Topp 3 menn junior
1. Simen Smestad, SK Rye
2. Frikk Hess-Bolstad, IK Hero
3. Robin Andre Ryste Skaret, SK Rye

Fullstendig sluttstilling NC utfor 2015

Les også: Strædet og Sandviken herjet i NC 

Publisert 13. september 2015 kl 18.26
Sist oppdatert 13. september 2015 kl 18.26
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen