/ Utfor

Nordmennene dominerte i Sverige

Juniorene tapetserte pallen i den skandinaviske utforcupen i helga, dobbelt norsk i dameklassen og to an tre pallplasser i senior menn.

Sist oppdatert 6. juli 2016 kl 07.00
Brage Vestavik er tilbake etter ryggbrudd i april, og vant helgas utforrunde i Gesunda i Sverige. Foto: Christian Nedrum
Brage Vestavik er tilbake etter ryggbrudd i april, og vant helgas utforrunde i Gesunda i Sverige. Foto: Christian Nedrum

Brage Vestavik, som er tilbake etter at han brakk ryggen i Australia i april, vant juniorklassen foran Simen Smestad og Frikk Hess-Bolstad, mens Ted Johansen ble nummer fire. Dessuten ble det seier i samtlige ungdomsklasser.

Hilde Sangesland Strædet, som har vært ute med skader store deler av sesongen, er tilbake på jobb og vant dameklassen i helga med god margin. Frida Helena Rønning blir nummer to, mens Josefine Björkman fra Sverige ble nummer tre.

De norske seniorgutta kjørte seg til respekt i den skandinaviske utforcupen i Gesunda, Sverige, i helga med to på pallen og 8 inn blant de 10 beste. Svensken Niklas Wallner var det imidlertid ingenting å gjøre med. Han vant finalen med 2.16 sekunder foran Isak Leivsson. 

Solid over hele fjøla
Hovedtrener for de norske rytterne, Bjørn Ballangrud, er godt fornøyd med innsatsen.

– Bortsett fra herrer senior, var det nordmenn som seiret i alle klasser med norske deltagere, og i flere klasser var det ren norsk pall. Brage og Simen fortsetter å knive om hundredeler i juniorklassen. I seniorklassen kjører Isak et bra løp, selv om han ikke var helt fornøyd. Henrik Myrvold kjører også et meget godt løp. I kvinneklassen er endelig Hilde tilbake på sykkelen, og hun og Frida pusher hverandre godt, oppsummerer han.

Fullstendige resultater alle klasser 

Les også: Stor norsk tropp til Åre 

God rekruttering
Ballangrud trekker fram at tilveksten blant de yngre er ekstra spennende.

– Jeg er spesielt fornøyd med at Norge gjør det så godt i de yngre klassene, og her vil jeg applaudere den gode jobben som gjøres i klubbene. Det er på klubbnivå at den viktige rekrutteringsjobben gjøres, og her er spesielt Rye og Hero eksempler til etterfølgelse. De har ivrige voksne som skaper en veldig god stemning på rittene, og flinke trenere som tilrettelegger for god utvikling, sier han, og legger til at Atle Hagen Laakso imponerte.

– Det er veldig mange norske som kjørte godt i helgen, men mest imponert er jeg over Atle Hagen Laakso. Han kjører sin første sesong i klassen 15-16 år og leverer den sjette beste tiden uavhengig av klasse. Vi kommer til å høre mye om Atle i fremtiden, sier Ballangrud.

Publisert 6. juli 2016 kl 07.00
Sist oppdatert 6. juli 2016 kl 07.00
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen