– Sykkelutfor er blitt en klassiker her på Fjellsportfestivalen, og veldig morsomt både for tilskuere og deltakere, sier Ragnhild Fagerslett, som er daglig leder for Fjellsportfestivalen.

Rittet er åpent for alle, og det er lov å stille med alle typer sykkel.

Annonse

– Rittet går i skisenteret på godt preppede løyper. Kom med den sykkelen du har, vi stiller ingen krav. Men det kjøres på snø, så det er nok en fordel med litt brede dekk. Når det er sagt, er det ingen som har forsøkt å sykle på trehjulssykkel eller landeveisracer før, så vi vet jo ikke om det fungerer, sier Fagerslett.

Slik gikk det i fjor (saken fortsetter under) 

Fjellsportfestivalen i Sogndal arrangeres 21. til 25. februar og i år er det også tiårsjubileum med ekstra rikholdig program.

Lån sykkel på stedet
Det er heller ikke nødvendig å ha egen sykkel. Rittet kjøres som cup med fire og fire i hvert heat og superfinale til slutt.

– Det er mange som bare har møtt opp og fått låne sykkel på stedet, slik at de har fått prøve seg. Men det er mange svært dyktige syklister her også, så det er sjelden de helt ferske som vinner, sier Fagerslett.

Nytt i år er også premie til beste kostyme, i tillegg til at raskeste mann og kvinne skal hedres. Løypa på cirka 500 meter går ned alpinbakken i Rindabotn, og det meldes om faste fine forhold i løypa. Påmelding skjer på stedet, og rittet starter klokka 13.00.