/ Utfor

Johnset inn på Trek Racing

Utfortalentet Mille Johnset har fått avtale med laget Atherton Academy/Trek Factory Racing DH.

Sist oppdatert: 16. mai 2016 kl 15.13
Mille Johnset ble tatt inn på Trek Factory Racing DH under British Downhill Series i helga. Foto: Dan Hearn
Mille Johnset ble tatt inn på Trek Factory Racing DH under British Downhill Series i helga. Foto: Dan Hearn
Lesetid: 3 minutter

Mille Johnset (15) fra SK Rye ble formelt en del av Trek Factory Racing DH teamet i helga under British Downhill Series i Fort William. Der vant Johnset juniorklassen for jenter, og fikk også med seg utmerkelsen Ethic Watch for største seiersmargin.

For Mille betyr det nye teamet at hun får muligheten til å være med på flere internasjonale ritt og samlinger, og at hun får trene mer og oftere med Rachel Atherton. Samarbeidet startet så smått allerede for flere sesonger siden, da Mille fikk kontakt med Rachel og Atherton-lagets manager.

– Det er ikke så mange jenter som sykler utfor, og Rachel vil veldig gjerne ha med jenter. Det var for eksempel hun som sponset hele juniorklassen på BDS i helga. Og da var det veldig moro å vinne der, samtidig som hun gjorde det bra i seniorklassen, sier Mille, og forklarer at det betyr mye for henne å ha Rachel som mentor.

– Vi hadde snakket om dette en stund, og det har vært et uoffisielt samarbeid mellom oss siden jeg var på treningssamling med dem i vinter, forteller Mille.

Veldekorert søskenflokk
Atherton-familien, som driver Atherton Academy, inngikk en kontrakt med Trek i forkant av 2016-sesongen, og etablerte Trek Factory Racing Downhill Team offisielt fra 1. januar 2016.

De britiske søsknene har til sammen 7 VM-titler, 36 verdenscupseiere og 14 gull i nasjonale mesterskap, og går i miljøet for å være verdens raskeste familie på to hjul. Rachel er for tida ranket som beste kvinne i verdenscupen i utfor, mens Gee ligger på åttendeplass på rankingen for menn.

Saken fortsetter under

Mille Johnset Protugal Feb 2016 - Håvard Johnset
Mille Johnset på treningssamling i Portugal i vinter. Foto: Håvard Johnset

Mille Johnset på treningssamling i Portugal i vinter. Foto: Håvard Johnset

Team på fem pluss støtteapparat
I tillegg til søsknene Dan (34), Gee (31) og Rachel Atherton (28), består laget også av 19 år gamle Taylor Vernon fra Wales som kjører sin fjerde sesong med Atherton-klanen, og nå altså norske Mille Johnset på 15. Laget har et støtteapparat på seks: En sportslig direktør, en tekniker, to mekanikere, en trener og en PR-ansvarlig, og vil nå også ha tilgang til utstyr og ressurser fra Trek.

Inspirerende lag
I vinter fikk Mille være med laget på samling i Portugal, og det ga henne en god dose motivasjon inn mot sesongstart 2016.

Les også: Børstet støvet av grunnteknikken 

– Det viktigste jeg sitter igjen med etter turen er all inspirasjonen rytterne ga meg. Det er den inspirasjonen som gjør at man om å ville trene alle de tunge trenings øktene selv om det ikke er det gøyeste, sier Mille.

15-åringen fikk også med seg noen tips til å holde motivasjonen oppe når det butter imot. For det vil det på ett eller annet tidspunkt for alle.

– Det er viktig å huske og se på alle de bra tingene jeg gjør, og ikke kun de dårlige, sier hun, og legger til at sykkelgleden og leken må ligge i bånn.

– Men selvfølgelig skal det være gøy.

Hvilke ambisjoner har du for sesongen?
– Mine ambisjoner for sesongen er å bli Norgesmester i klassen K15-16, og selvfølgelig gi guttene en stor utfordring og likedan til senior kvinner. Jeg vil vinne sammenlagt i Norgescupen. Jeg skal prøve å stille opp i så mange internasjonale konkurranser som jeg får til, og bare få syklet masse, sier Mille. 

Mille and group - Portugal 2016 - Håvard Johnset 1400x924
Mille Johnset sammen med de andre i Trek Factory Racing DH i Portugal i vinter. Foto: Håvard Johnset

Mille Johnset sammen med de andre i Trek Factory Racing DH i Portugal i vinter. Foto: Håvard Johnset

Publisert 16. mai 2016 kl 15.13
Sist oppdatert 16. mai 2016 kl 15.13
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen