/ Utfor
 / Hafjell

Håper å bikke 100 påmeldte til utfor-NM

I helga arrangeres utfor-NM i Hafjell, og rittet har 97 påmeldte på siste dag før online påmelding stenger.

Sist oppdatert: 17. juli 2019 kl 09.14
I 2014 var det VM i Hafjell, og det er i stor grad denne løypa som skal brukes til årets mesterskap kommende helg. Det fungerer som både svensk og norsk mesterskap i utfor. Foto: Per Erik Mæhlum/NCF
I 2014 var det VM i Hafjell, og det er i stor grad denne løypa som skal brukes til årets mesterskap kommende helg. Det fungerer som både svensk og norsk mesterskap i utfor. Foto: Per Erik Mæhlum/NCF
Lesetid: 2 minutter

Nesten 100 ryttere til et mesterskap i fellesferien er imidlertid mer enn det arrangøren hadde våget å budsjettere med. 

– Vi hadde håpet på 80 ryttere, så når vi får 97 midt i fellesferien, må vi være fornøyde, men det hadde vært veldig moro om vi hadde bikket 100. Det tror jeg vi ville fått om vi hadde arrangert i august, men vi er nødt til å tilpasse oss , sier Ole Kristian Rustan, som er initiativtaker til mesterskapet og en av ildsjelene i arrangementet. 

Les også: 
Nå blir det utfor-NM   
Ingen vil arrangere utforritt 

Felles for Norge og Sverige
Årets NM, som kjøres i Hafjell kommende lørdag og søndag, arrangeres i fellesskap med det svenske forbundets SM, blant annet for å trekke flere ryttere og øke interessen for rittet. Alle rytterne sykler samme løype og felles omganger, men har separate resultatlister og egne premieutdelinger. 

Det er også satt opp aldersbestemte klasser, sport-klasser og egen enduroklasse. 

Sterkt felt
Rittet fungerer som NM og SM for junior, senior og master-klassene, og Rustan er glad for at elitesyklistene har prioritert mesterskapet. Både Simen Smestad og Sindre Rustan er påmeldt, så vel som utforproffen og regjerende norgesmester Brage Vestavik. Rittet også har ryttere fra Finland og Australia i tillegg til Norge og Sverige. 

Les også: Slik gikk NM 2018 

I kvinner elite stiller både regjerende norgesmester Hilde Sangesland Strædet, Vera Leivsdottir og tidligere landslagsrytter Frida Helene Rønning, samt Sandra Persson fra Sverige og Salli Saimovaara fra Finland. Også juniortalentet Mille Johnset er på plass, samt ungdomskometen Kine Haugom i klassen K15-16. 

Les også: Kine Haugom overlegen i IXS-cupen 

I tillegg er det satt opp klasser for ryttere fra 10 år og eldre, samt etablert en egen enduro/sport-klasse for å favne bredere og bidra til rekruttering. Langt de fleste er påmeldt i mesterskapsklassene, men også sport-klassene i utfor og den nye enduro-konkurransen har trukket noen ryttere, og Rustan tror det kunne vært flere. 

– Jeg har hørt at flere jenter ville meldt seg på der hvis løypa hadde vært lettere, sier Rustan.  

Rustan ser også at et nasjonalt mesterskap i fellesferien ikke er optimalt.

– Vi må tilpasse slike mesterskap til ferietider i Norge og ikke etter andre ritt, men nå var det slik det måtte bli denne gangen, sier han. 

Online påmelding stenger i kveld klokka 23:59. 

Interessert i utfor? Her har vi samlet alt om utforsykling, både konkurranser, intervjuer og reportasjer

Publisert 17. juli 2019 kl 09.14
Sist oppdatert 17. juli 2019 kl 09.14
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen