/ Utfor

Disse arrangerer norgescup i utforsykling i 2022

Ny samarbeidsmodell skal sikre gjennomføringen av norgescup i utforsykling i 2022. Dette er datoene. 

Sist oppdatert: 20. mai 2022 kl 13.53
Lesetid: 3 minutter

– Det er flere klubber som er med inn i dette prosjektet, vi har etablert en tydelig struktur og rollefordeling mellom ressurser klubbene kan bidra med. Dette er samlet i kontrakt og er garantier for både penger og folk, slik at vi skal slippe å slite på de samme folka som har arrangert gang etter gang helt opptil gjennomføring. 

Det sier Kristine Skeie, som sitter i Nittedal CK og jobber i Norges Cykleforbund til daglig. Hun er engasjert i utformiljøet, og har dratt i gang et samarbeid mellom flere sykkelklubber for å få sikret årets norgescup i utforsykling. 

– Vi har satt opp en organisasjonskomité, som går på tvers av flere klubber. Klubbene bytter på å være arrangører, men så har vi en fast kjerne og rittledelsen blir den samme. Hver involverte klubb bidrar med det de kan. Jeg tenker det er mer effektivt. Vi må bruke erfaringen hver person sitter med til å få mye mer forutsigbarhet. Alle klubbene forplikter seg til å bidra med løypevakter og andre frivillige, slik at vi vet hvilken base vi har tidlig, og slipper å mase og bruke mye krefter på dette rett før rittet. Allerede nå vet vi at en hel gjeng fra sju-åtte klubber rigger ritt sammen med de to ildsjelene i Drammen CK Utfor når siste Norgescup går i oktober, sier Skeie.

Dette er rittdatoene for norgescupen i utfor: 

  • NC1: Voss, Bavallen 2-3. Juli

  • NC2: Hafjell Bike Park 12-13. August

  • NM: Hafjell Bike Park 14. August

  • NC3: Hafjell Bike Park 24-25. September

  • NC4: Drammen Bike Park 15-16. oktober

Klubbene som er med i samarbeidet, er Mysen IF, Rye SK, Frøy IF, BOC, Drammen CK og CK Nittedal. I tillegg er Hafjell Bike Park med Knut Løkås og Voss med Hilde Strædet i spissen, også deltakende i gruppen.

Norges Cykleforbund støtter klubbsamarbeidet, sammen med Grenutvalget Utfor. Grenutvalget ble i år utvidet fra to til tre personer; Kine Lidsheim, Claude Lebreux og Lise Smestad.

– Vi har brukt mye tid på dette, men jeg tror at når vi er vel i gang, så er vi tjent med det. Når det ble klart i vinter at vi hadde en klubb som søkte om å arrangere norgescup, så rakk jeg opp hånda. Jeg kommer litt fra utsiden, og har kanskje utfordret litt. Men dette har jeg tro på. Målet er å skape forutsigbarhet for alle involverte, og gjøre norgescup til en litt åpnere rekrutteringsarena, enn bare for de rundt 100 som vanligvis er med, sier Skeie. 

Publisert 20. mai 2022 kl 13.53
Sist oppdatert 20. mai 2022 kl 13.53
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen