FAKTA

Pris: 3299 kroner | Lumen: 3600 | Vekt lyktehode: 176 gram 
Vekt i styrekonfigurasjon: 686 gram | Nett: hopetech.com

Hope R8 ser ut som en forvokst versjon av R2-lykten. Her får du det samme delikate, CNC-freste huset, men det er fire LED-pærer i stedet for to. Disse skal gi 3000 effektive lumen. Dette er fordelt på to lyssekvenser, med tre innstillinger i hver av sekvensene. 

Den bakgrunnsbelyste bryteren forteller hvilken modus du står i, samt at batteriet har batteriindikator, som du må trykke på en knapp for å få opp. Batteriet er noe gummiert, og festes med en borrelås. Lyktehodet er et av de største i testen, og har et massivt feste i metall som skrus fast til styret, hvor lykten kan festes med en hurtigkobling og tas av. 

Batteriet er relativt stort, og borrelåsen som holder det fast er smal. Dette gjør at batteriet ikke sitter spesielt godt når det rister. Knappen på lyktehodet er presis og enkel å betjene. Overgangene mellom de forskjellige lysmodusene er glidende overganger i stedet for kontante skift. Vi foretrekker sistnevnte, som gjør at du ikke er i tvil om hvilken modus lykten står i. Lyskjeglen er bred og jevn, og gir god oversikt i terrenget.

Hope R8+ egner seg best som lykt til å ha på styret, og kan med fordel kompletteres med en hjelmlykt. Også i denne prisklassen treffer Hope et bra skjæringspunkt mellom pris, vekt og ytelse. Den har kanskje litt lite elegante løsninger sammenlignet med for eksempel Lupine, men alt i alt gir den oss et godt inntrykk, og er en av de bedre lyktene i denne prisklassen. Et godt kjøp!

PLUSS
• Bunnsolid festemekanisme til lyktehodet • Super som dedikert lykt på styret
MINUS
• Alt for tung til å fungere som hjelmlykt • Batteriet kunne vært bedre utformet og hatt bedre festeordning