Lykta består av 6 dioder montert inn i ett lyktehus i to rader.
Lyktehuset i metall er dekket i grove kjøleribber.
Bakpå sitter en rad med fargede dioder. Disse beskriver både hvilket nivå du har lykta på, og hvor mye batteritid du har igjen. Som andre moderne lykter kan nivåene på Lupine Alpha tilpasses og programmeres, både ved hjelp av en mobil-app og på lykta selv.
Av og på-knappen på Lupine Alpha er gjemt godt under selve lyktehodet.
Lupine Alpha festes til styret med en solid aluminiumsklemme. Styrefestet fester lykta sentrert over stemet og det holder lyktehuset dønn fast. Du kan feste lykta over styret, foran styret eller opp ned under styret. Samtidig kan du justere lyktehusets vinkel rundt et punkt på festet. Vi opplevde ikke at lykta sank nedover under energisk sykling, men kunne fint tilte den litt og ned selv.
Batteriet stroppes fast til sykkelen med en kraftig borrelås. En litt smal gummisadel ligger an mot sykkelen og sikrer at batteriet sitter ganske godt fast. Vi skulle gjerne sett en bedre løsning for festingen av batteriet. At batteriet beveger seg fører til gnissing mot sykkelen. To borrelåsstropper hadde vært bedre.
Byggekvaliteten på lyktehus og styrefeste er klassebeste. Enheten oser av kvalitet og gir trygghet om at lykta vil vare lenge.
Også laderen er konstruert på et nivå over konkurrentenes. Denne har egen skjerm som blant annet viser gjenstående ladetid og mengden strøm på batteriet. Også laderen kan programmeres for å utnytte tid, tilgjengelig strøm og batteriet best mulig.
Lupine Alpha kommer med en liten blåtann-fjernkontroll. Denne festes på styret med egen strikk. Fjernkontrollen er mindre enn Gemini sin. I tillegg har den lys i knappene, slik at du finner den i mørket. At fjernkontrollen er liten og enkel i bruk er kritisk da lykta er klønete å bruke uten. Av/på-knappen på selve lykta er nesten umulig å komme til når Lupine Alpha er fastmontert på styret.
I skogen gir Lupine Alpha så sterkt lys at vi kan sykle som om det er dag. Men med så kraftig lys på styret blir det selvfølgelig store skygger bak røtter og steiner. Lysstrålen er lang, men ikke alt for bred. Den har et klart sterkt fokus tett på, og så ganske smidig overgang fremover.
Lyset har ingen mørke punkter, men den kraftige spoten rett foran forhjulet er såpass sterk at det kan bli for mye. Vi opplevde å bli blendet litt når vi syklet på grå, frossen skogbunn og i sterk nedbør. Å gire ned lykta fra 70 til 50W hjelper en del, men også på redusert styrke er lyset ekstra kraftig rett forut.
Selv om den kan blende litt under visse forhold gir den kraftige spoten først og fremst trygghet til å gi gass i terrenget. Du vet hva du har foran deg til enhver tid.
Fjernkontrollen er superenkel i bruk, en knapp for sterkere lys og en for svakere. Du kan også parre den ene fjernkontrollen til to lykter på en gang - f.eks hvis du har en mindre Lupine-lykt på hjelmen.
Lupine Alpha har også et nivå for lys til bruk i trafikken. Dette blender ikke medtrafikanter.
Lupine Alpha er en verdig arvtager til Lupines tidligere topplykter Wilma og Betty. Lyset er supersterkt og krystallklart. Batterikapasiteten er god, spesielt siden du kan justere opp og ned flere nivåer i fart. Fjernkontrollen er super og byggekvaliteten er flere hakk over de fleste konkurrentene. Prisen står også i stil.
Det superkraftige lyset på Lupine Alpha kommer først til sin rett hvis du sykler fort i grovt terreng. Under mer sedat sykling vil det holde med 3000-4000 lumens, for de fleste. Her kommer Lupines Blika og Tesla inn som gode alternativer.
Ønsker du deg maks lys, best mulig kvalitet og super enkel bruk, forsvarer Lupines fabelaktige Alpha den ekstremt stive prisen.
Bildene nedenfor er tatt med kamera på stativ og med like innstillinger for lukker og blender. Sekken med refleks er ca 33 meter fra sykkelen. Den brukne greinen med refleks er ca 20 meter unna, og de nærmeste refleksene på pinnen er om lag 10 meter unna sykkelen.
Forskjellene på maksstyrken på de to lyktene er ganske tydelig på disse bildene. Bildene representerer opplevelsen godt. Det er likevel viktig å understreke at øynene våre tilpasser seg det lyset vi har tilgjengelig og at forskjellen ikke nødvendigvis vil oppleves som avgjørende for utfoldelsen i terrenget.
Lys fra Lupine Alpha
Lys fra Gemini Titan 4000 Oled
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.
Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.