Merida er et merke med lange tradisjoner innenfor rittsykling. Deres verdenscuplag dominerte i en årrekke resultatlistene i både rundbane og maraton med flere av de beste rytterne i verden på laget, inkludert norske Gunn-Rita Dahle Flesjå.
Selv om laget er lagt ned, lever syklene i aller høyeste grad videre, og Merida har flere aktuelle modeller til rittsykling.
Stisyklistene har også noe å velge i mellom fra Merida, som har modellene One-Twenty, One-Forty og One-Sixty, hvor modellnavnet peker på hvor mye vandring man har til rådighet.
Er du mer interessert i livet på landeveien, sjekk gjerne våre venner i landevei.no som har tester av landevei- og grussykler fra Merida!
Endurosykler
One-Sixty er navnet på modellene fra Merida som er laget for endurosykling. Disse er også plattformen for testvinneren av elsykler hos oss som du kan lese om lenger nede i saken. Vi testet One-Sixty 7000, og dette er hva vi syns:
Test av Merida One-Sixty 7000
Stisykler
Merida har flere stisykler med forskjellig mengde vandring og hjulstørrelse. One Twenty er en modell som plasserer seg i den sporty enden av skalaen, med 120 millimeter vandring og 29-tommer hjul, les hvordan den gjorde det i vår test:
Test av Merida OneTwenty 9 8000
Rittfulldempere
Som nevnt i innledningen er det rittsykling Merida kanskje er mest kjent for. Vår egen terrengsykkeldronning Gunn-Rita Dahle Flesjå er en av de mestvinnende terrengsyklistene i verden, og majoriteten av seierne har hun tatt på sykler fra Merida. Vi har testet rittfulldemoeren Ninety Six:
Test av Merida Ninety Six CF 7000
Grussykler
Grussykling har fått en ny vår som sykkelkategori de siste årene. Merida har modellserien Silex, og vi har testet modellen Silex 6000.
Test av Merida Silex 6000
Elsykler
Merida har satset tungt på utviklingen av elsykler i alle kategorier. E-One-Sixty vant vår test av elsykler i 2020.
Test av Merida E-One-Sixty elsykkel
Test av Merida E-One Sixty 800