Bryton Rider 450 er en computer som sikter seg inn på tilsvarende Garmin-computere som Edge 520 og Edge 530.
Bryton-computeren har en stor, men ganske enkel skjerm i svart-hvitt. Den har heldigvis ikke berøringsfunksjon.
Hele seks knapper har Bryton gitt plass til på den ganske så lette computeren.
Computeren kommer levert med strikkfeste, men vi har for det meste brukt den i plast- og metallfester beregnet på Garmin. Festet på Bryton-computeren er likt nok til at den sitter godt i Garmin sitt vri-feste.
Med kart installert
Bryton Rider 450 kommer levert ferdig med installert OSM-kart. Dette viser dessverre bare veier og noen grusveier og har liten nytte i terrenget. Svart-hvitt-kartet er også litt vanskelig å lese og tyde i fart.
Det er vanskelig å vite hvilke streker på skjermen som er større veier og hvilke som er grus eller bare små boligveier. Her er fargekartene på Garmins computere ganske overlegne.
Bryton-computeren kan lett kobles opp med ANT+-sensorer - både watt, fart, kadens og puls lar seg fint pare med computeren. Du kan tilpasse vinduene i egen app, men dessverre ikke endre visning underveis på tur.
Vi opplever ofte at det er vanskelig å planlegge visningsvinduer i sofaen og foretrekker å kunne endre dette i computeren underveis, ved behov.
Bryton-appen på telefonen er heldigvis veldig enkel i bruk, så du kan raskt endre visning når du stopper for å spise en bolle eller noe, eller etter endt tur når du har ønskene dine friskt i minne.
Rider 450 bruker både GPS, Glonass og Galileo for å navigere etter. Fra turstart i kjelleren til GPS-signalene er på plass tar det noen hundre meter. Litt lengre enn med Garmin 520, men kortere enn med Garmin Edge 130 og Polars klokker.
Det er lett å laste opp ruter til computeren. Men skal du laste over tredjeparts-ruter, som du f.eks har tegnet i Strava må du bruke USB-kabel. Da går du også glipp av muligheten til å følge ruta med svingvarsling.
Tegner du rute i Bryton-appen eller på nettsiden vil du få svingvarsler på computeren. For navigering i utmark er Rider 450 lite anvendelig. Stravas supre popularitetsfunksjon for tegning av løyper får du ikke med Bryton-appen.
Bryton Ryder 450 har et par ganske unike funksjoner som det er lett å sette pris på. Den ene er at computeren kobler seg opp mot wifi-nett. Dette gjør det raskt å laste opp turer.
Når den kobler seg opp mot wifi-nettet ditt hjemme eller på jobb, eller hvor som helst ellers trenger den ikke å gå via mobilen for å laste opp trådløst. Dette er bra, spesielt siden opplastingen via blåtann og mobilen går litt tregere enn vi ønsker oss.
En annen nyttig funksjon er de ferdig innlagte testprotokollene i computeren. Her kan du bare sette i gang med en FTP-test og så følge med på ordre fra computeren.
Batterikapasiteten er god. Bryton oppgir 32 timer, men dette er uten å følge spor, og med Blåtann avslått. Du får uansett opp mot 20 timer med navigasjon og kobling mot telefonen. Det er mye bedre enn tilsvarende for Garmin 520.
Når du har computeren koblet opp mot telefonen får du også varslinger om meldinger og anrop. Praktisk hvis du er nødt til å være koblet på livet utenom syklingen på tur.
Under bruk irriterte vi oss litt over knappefunksjonene på computeren. Men dette er mest tilvenning. Vi skulle også ønske at computeren gir oss klarere beskjed om at den lagrer turen. Gjerne med en kort oppsummering med statistikk fra turen vi akkurat har gjennomført.
Når vi stopper en tur får vi spørsmål om vi vil stoppe og svarer ja. Da begynner tid og tur-distanse på null igjen, uten at vi kommer til noe oppsummeringsvindu eller lagringsspørsmål. tillegg bruker computeren lang tid på å laste kartvinduet når du blar mellom visningene på computeren.
Det tar flere sekunder fra kartvinduet åpner til Map Loading-etiketten forsvinner. Det samme skjer hvis du ønsker å zoome inn eller ut på kartet du har oppe.
Det er også litt lite intuitivt at knappen med logo som en hamburgermeny brukes til å veksle mellom vinduer, mens opp og ned-knappene kun brukes til å zoome inn og ut på kartet, eller til å velge mellom funksjoner i andre menyer utenom syklingen.
Bryton Rider 450 har alle funksjone du forventer av en avansert GPS-computer. Du kan ha 8 ruter i vinduet på en gang og tilpasse vinduene slik du ønsker. GPS-nøyaktigheten er god og kompatibiliteten med tredjepartstilbehør er bra.
Du kan hake av i appen, eller på nettet hvilke tredjepartssider du vil dele med. Haker du av for Strava synker computeren raskt med Strava etter endt tur. Du har dessverre ikke noen mulighet til å live-følge Strava-spor med Bryton-computeren.
Vi kunne ønsket oss litt raskere kartvisning og mer nøyaktig kart, i tillegg savner vi muligheten til å endre vinduer underveis på tur.
Uansett Bryton Rider 450 er en avansert computer med stor skjerm til en ganske god pris.
Allerede abonnent?
Bestill abonnement og få tilgang til artikkelen.
Alle abonnement gir full tilgang til hele vårt digitale univers. Det inkluderer Terrensykkel,
Fri Flyt, UTE, Klatring, Landevei og Jeger sine nettsider, app og e-magasin.
1 måned
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
3 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
12 måneder
Digital tilgang til 6 nettsider
Papirutgaver av Fri Flyt
Lavest månedspris
Abonnementet fortsetter å løpe etter bindingstiden inntil du selv sier det opp
Betal smartere med Klarna.
Abonnementene fornyes automatisk og kan sies opp når som helst, men senest før perioden utløper.
Terrengsykkel.no skriver om gode sykkelopplevelser og er det naturlige startstedet på nett. Terrengsykkel.no gir deg inspirasjon til å sykle mer, finne nye stier og holder deg oppdatert med grundige utstyrstester.