Ny Apple Watch-oppdatering registrerer fall på sykkel

Det nye operativsystemet til Apple Watch, watchOS 8, inkluderer nå registrering av fall når du sykler.

Sist oppdatert: 15. september 2021 kl 11.59
Apple Watch 7
NY KLOKKE: Apple Watch oppdaterer med flere nyheter for syklister. Foto: Apple
Lesetid: 2 minutter

Apple Watch som registrerer fall på sykkel

Denne uken lanserte Apple flere nye modeller, inkludert nye Apple Watch Series 7. Samtidig viste de frem den nyeste oppdateringen i operativsystemet, som inneholder flere viktige nyheter for syklister.

Først og fremst registreringen av fall når du sykler.

– Etter lanseringen i 2018 har fallregistreringsfunksjonen på Apple Watch vist seg å være et svært verdifullt sikkerhetshjelpemiddel som registrerer om en bruker ikke beveger seg i cirka ett minutt etter at et fall er registrert – og dermed varsler nødetatene direkte fra håndleddet.

– Med watchOS 8 har algoritmene for fallregistrering blitt oppdatert og optimalisert for å registrere fall også under trening, inkludert ved sykling, og har blitt finjustert for å registrere det unike bevegelsesmønsteret ved fall fra sykkel og andre treningsformer, står det i en pressemelding fra den amerikanske teknologi-giganten.

Det betyr altså at dersom du blir liggende stille i en sykkeløkt, vil nødetater automatisk varsles. Apple Watch vil i tillegg kunne forstå om du sykler, selv om du ikke har startet økten selv.

– Apple Watch bruker avanserte algoritmer som analyserer GPS-, puls-, akselerometer- og gyroskopdata for å registrere når brukerne begynner å sykle, og kommer med en varsling om å starte en Sykling utendørs-treningsøkt hvis brukeren ikke har startet økten manuelt, står det i pressemeldingen.

I tillegg øker de funksjonaliteten for el-sykkel.

– Apple Watch kan nå registrere mer nøyaktige målinger av aktive kalorier når man sykler på el-sykkel, med en oppdatert sykkeltreningsalgoritme som evaluerer GPS-målinger og puls for å danne et tydeligere bilde av når brukerne får hjelp av el-motoren, og ikke.

Det nye operativsystemet blir tilgjengelig for Apple Watch Series 3 og nyere fra 20. september. Det krever for ordens skyld at du har en iPhone som er nyere enn 6s. Det er heller ikke alle funksjoner som tilbys på alle enheter, ifølge Apple.

Den nyeste modellen, Apple Watch Seres 7, kommer på markedet senere i høst og har flere egenskaper til en sykkelcomputer.

LES OGSÅ: Test av Polar RC3 pulsklokke

Publisert 15. september 2021 kl 11.59
Sist oppdatert 15. september 2021 kl 11.59
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen