Nysgjerrig på mekking og dempere?

NOTS inviterer til både mekkekveld og demperkurs i april.

Sist oppdatert: 29. mars 2019 kl 07.37
Å justere bremser er ikke hokuspokus, men det hjelper å vite hvordan det gjøres. 11. april arrangerer NOTS mekkekurs på Alnabru. Foto: Frode Kaafjeld
Å justere bremser er ikke hokuspokus, men det hjelper å vite hvordan det gjøres. 11. april arrangerer NOTS mekkekurs på Alnabru. Foto: Frode Kaafjeld
Lesetid: 3 minutter

Først blir det mekkekveld torsdag 11. april, deretter følger demperkurs onsdag 24. april. 

– På mekkekvelden blir det fokus på demperoppsett, lufting av bremser, hjulretting og hvordan man setter opp sykkelen uten slange. Altså ting som de fleste av oss har bruk for, men som mange kanskje synes er litt skummelt å gå i gang med selv, sier Kjell Ivar Moland i NOTS Follo. 

Da NOTS arrangerte tilsvarende mekkekveld i fjor vår, var det stor oppslutning om tilbudet. Årets mekkekveld er satt opp i samarbeid med NOTS Oslo og Omegn, er gratis for NOTS-medlemmer og blir avholdt hos BIRK på Alnabru.

– Mekkekveldene har vært populære arrangementer, og det er jo begrenset hvor mye man rekker over i løpet av noen kveldstimer. Erfaringsmessig er det mye spørsmål underveis fra nysgjerrige deltakere, og vi må derfor begrense temaene litt, sier Moland. 

Les også: – Det er helt vanlig å vaske sykkelen i dusjen i leiligheten 

Saken fortsetter under

Det var mange som lurte på mye under mekkekurset til NOTS i fjor vår. Foto: Frode Kaafjeld
Det var mange som lurte på mye under mekkekurset til NOTS i fjor vår. Foto: Frode Kaafjeld

Fordypning i dempere 
For de som vil dykke dypere inn i dempernes verden, blir det eget kurs med mekaniker Gavin Steder onsdag 24. april i regi av NOTS Oslo og Omegn. 

– Demper-guru Gavin Steder skal lære deg alt det grunnleggende om en av sykkelens viktigste komponenter: demperne. Det er noe du garantert vil ha nytte av i sesongen som kommer, sier Frode Kaafjeld i NOTS Oslo og Omegn. 

Les også:
– Folk har for stor respekt for demperne 
Stor test av grove stisykler 

NOTS Oslo og Omegn har for øvrig årsmøte dagen etter demperkurset, torsdag 25. april.

Les også: Brenner du for terrengsykling?   

I løpet av kvelden skal Steder innom hvordan dempere fungerer, hvordan du kan optimalisere innstilling av sig og returhastighet i forhold til kroppen din, kjørestilen din og terrenget du har foran deg, hva du kan gjøre av vedlikehold selv, og hvordan du gjør du det. 

Steder er halv amerikansk og halvt norsk, født og oppvokst i Salt Lake City i Utah, har konkurrert i utfor og kross, drevet med alle former for sykling fra tur til dirt og jobbet som sykkelbud. Nå er Steder mekaniker på BC verksted i Oslo, og har blant annet ansvaret for demperne til Brage Vestavik. 

– Jeg har vært innom det meste av sykkelgrener, men min sykkelstil og tilnærming til terrengsykling er formet av det berømte freeride-miljøet i Utah. På BC verksted driver jeg med alle typer mekanikerarbeid, men jeg er ekstra opptatt av dempere og demperjusteringer, sier Steder. 

Mer info om demperkurset  

Interessert i stisykling? Her har vi samlet nyheter og reisereportasjer, saker om stier, stisykkeltester og turinspirasjon.   

Gavin Steder holder demper-kurs på BC Verksted 24. april. Foto: BC Verksted
Gavin Steder holder demper-kurs på BC Verksted 24. april. Foto: BC Verksted
Publisert 29. mars 2019 kl 07.37
Sist oppdatert 29. mars 2019 kl 07.37
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen