Gaia Tormena fra Italia, som tok sølv i sprint-VM i oktober, vant sprint-verdenscuprunden i Barcelona lørdag ettermiddag. 

I menn elite var det den nederlandske mesteren Jeroen van Eck som vant finalen i Barcelona.

Annonse

Den regjerende sprint-verdensmesteren Titouan Perrin Ganier fra Frankrike måtte nøye seg med B-finalen i dag. Den vant han, og endte dermed på fjerdeplass. 

Regjerende sprint-verdensmester for kvinner Isaure Medde også hun fra Frankrike, deltok ikke i helgas verdenscup i Barcelona. Slik gikk årets VM i sprint, som gikk i Leuven i Belgia 25. oktober.

Topp 3 kvinner, verdenscup XCE Barcelona
1. Gaia Tormena, Italia
2. Marion Fromberger, Tyskland
3. Sara Gay Moreno, Spania

Topp 3 menn verdenscup XCE Barcelona
1. Jeroen van Eck, Nederland
2. Lorenzo Serres, Frankrike
3. Simon Gegenheimer, Tyskland

Fullstendige resultater 

Amputert sesong
Dagens verdenscuprunde var sesongens siste. Egentlig skulle siste runde vært arrangert i Dubai neste helg, men denne runden er avlyst på grunn av koronapandemien. 

Det var Jeroen van Eck og Gaia Tormena som vant årets sprint-verdenscup sammenlagt etter en svært amputert sesong. Av de planlagte sju rundene, var det bare to som ble gjennomført, og van Eck og Tormena vant begge disse. Den første gikk i Waregem i Belgia i slutten av september. 

UCIs sprint-verdenscup organiseres og arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike, på oppdrag fra UCI.   

Det var også City Mountain Bike som arrangerte årets sprint-VM, som ble gikk i Leuven i Belgia 25.oktober. Det er andre gang organisasjonen har hatt ansvaret for sprint-VM. Første gang var i fjor. VM i Leuven skulle egentlig vært avhold i august, men ble utsatt på grunn av koronasituasjonen og smitteutviklingen i Europa. 

Ingen norske utøvere deltok i sprint-verdenscupen eller sprint-VM i år. På grunn av koronapandemien og smitteutviklingen besluttet Norges Cykleforbund å ikke stille verken i VM eller EM denne sesongen

FAKTA: Dette er Sprint/eliminator (XCE)

  • UCI-gren under terrengsykling 

  • Sprint/eliminator ritt arrangeres ofte i urbant terreng som parker og offentlige anlegg. 

  • Konkurransene starter med en innledende prolog der rytterne sykler en og en, og påfølgende heat med fire ryttere der de to beste går videre til neste heat og til slutt finalen.

  • Sprintverdenscupen og mesterskap arrangeres av organisasjonen City Mountain Bike, for UCI

Gaia Tormena vant sprintverdenscupen 2020
Gaia Tormena fra Italia vant sprintverdenscupen 2020. Her fra VM der hun tok sølv. Foto: City Mountain Bike