Pidcock vant for fjerde gang i Nove Mesto

Den olympiske mesteren Tom Pidcock sikret en overlegen seier i Nové Město Na Moravě.

Sist oppdatert: 27. mai 2024 kl 09.31
tom pidcock nove mesto
MOT OL: Tom Pidcock viser at formen inn mot OL i Paris er på riktig spor. Foto: UCI
Lesetid: 2 minutter

Søndag var det duket for mesteroppgjør i de Tsjekkiske skogene. Og Nové Mĕsto Na Moravĕ skuffet verken på publikumsstemning eller action i løypa.

Pidcock viser OL-form

I herrenes løp viste den olympiske mesteren Tom Pidcock at han er i posisjon til å forsvare tittelen sin OL i Paris til sommeren. Han rykket opp gjennom feltet for å ta opp kampen med Nino Schurter.

Etter noen harde første runder, kom Pidcock seg til fronten midtveis i løpet, kjempet kort om ledelsen med Nino Schurter (Scott-Sram MTB Racing Team) før han syklet fra til en 30 sekunders seier.

Norge stilte med flere ryttere på start, både gjennom landslag og profflag.

Sterkest av de norske herrene var Petter Fagerhaug på en 40.plass. Fagerhaug har tidligere vunnet et U23-verdenscupritt i den samme løypa.

Knut Røhme som kjørte inn et overbevisende resultat i lørdagens kortbaneritt åpnet friskt, men falt noe tilbake på resultatlista i løpet av rittet. Etter helgens verdenscuprunde ligger Røhme som nummer 35 på sammenlagtlista for verdenscupen.

Resultater:

Results powered by FirstCycling.com

Ferrand-Prévot tok seieren hjem

Dette var Pauline Ferrand-Prévots tredje seier i Nové Město i karrieren, og en sterk erklæring foran hennes bud på gull i OL i Paris 2024.

– Jeg ønsket å gå i mitt eget tempo, og jeg visste at jeg ville gjøre første runde i front, så jeg presset fra start og prøvde å opprettholde farten. Jeg kan ikke si at jeg følte meg bra, men jeg prøvde bare å sykle mitt eget løp og presse så mye som mulig, sier Prévot i en pressemelding.

Batten opprettholder sin ledelse i den totale seriestillingen. Jenny Rissveds kunne ikke starte i rundbanerittet på grunn av et fall hun hadde på lørdag i Short Track-rittet.

Ingrid Sofie Bø Jacobsen stod på start for Norge.

pauline ferrand prevot
Foto: UCI

Results powered by FirstCycling.com

Deler av denne artikkelen er laget ved hjelp av AI-verktøy, og kvalitetssikret av Terrengsykkels journalister.

LES OGSÅ
UTSLÅTT: Jenny Rissveds kom seg ikke til mål under kortbanerittet i Nove Mesto. Her er hun avbildet i Lenzerheide. FOTO: Red Bull Content Pool
vlad dascalu doping utestengt
Publisert 27. mai 2024 kl 08.53
Sist oppdatert 27. mai 2024 kl 09.31
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen