Landslagsleder Bjørn Ballangrud har jobbet med å få flere sponsorer til landslaget for sesongen 2017, og har blant annet fått en avtale med Beach Mountain, den norske distributøren av GT, om sykler.

Med et slunkent budsjett for landslaget der utøverne selv betaler egenandeler for å være med på verdenscupritt og aktiviteter i regi av landslaget, er Ballangrud glad for å kunne tilby en god sponsorpakke til de utøverne som vil benytte seg av det.

Annonse

– Det er første gang vi har forsøkt å få en felles sykkelsponsor. Det er et tilbud til alle på landslaget, og Simen Smestad, Frikk Hess-Bolstad, Brage Vestavik, Ole-Herman Bergby og Atle Hagen Laakso har benyttet seg av tilbudet. Mille Johnset er med på Atherton Racing Academy og Isak Leivsson har direkte avtaler med et annet merke. Henrik Myhrvold hadde avtalt med et annet merke før tilbudet om GT ble klart, sier Ballangrud.

Les også: Dette er utforlandslaget 2017

Forenkler hverdagen
– Beach Mountain hjelper oss med GT sykler til mange på laget, og i tillegg til at det er veldig gode og solide sykler, gjør det ting veldig mye enklere med reservedeler når vi er ute og reiser. De foreløpige tilbakemeldingene fra utøverne er også veldig positive. Da jeg jaktet på sykkelsponsor var jeg opptatt av mest mulig solid utstyr som gir mest mulig tid på sykkelen og minst mulig problemer og der føler jeg at vi har truffet veldig godt med GT, sier Ballangrud.

I tillegg til sykler gir avtalen også bedre tilgang til reservedeler på ritt og mer kompetanse inn i laget.

– Vi får låne reserverammer og alt av slitedeler. I tillegg blir det lettere å utveksle erfaringer om sykkeloppsett, sier Ballangrud. 

Flere støttespillere i ryggen
Videre har landslaget avtale med Deler AS om Maxxis dekk og DT Swiss hjul. Hafjell Bikepark støtter laget med treningsarena, samt at Mayhem Media bidrar bilder og filmer fra ritt og samlinger.

– Det er veldig gøy at vi har så flinke og engasjerte norske mediafolk som følger verdenscupen, og Hafjell er soleklart det beste stedet for utforsykling i Norge, så vi er veldig glade for at de velger å støtte oss, sier Ballangrud.

Som abonnent på et av Fri Flyts magasiner får digital tilgang på alle plussartikler. Se for eksempel:

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

GT Fury - Mayhem Media 1400x933
Dette er sykkelen de fleste på det norske utforlandslaget sykler på denne sesongen. Foto: Mayhem Media

Dette er sykkelen de fleste på det norske utforlandslaget sykler på denne sesongen. Foto: Mayhem Media