Sesongen 2018, der Zakarias Blom-Johansen ble nummer 14 sammenlagt i Enduro World Series, endte med skader og hjernerystelse som gjorde at han ikke fikk trent som planlagt i oppstarten av sesongoppkjøringen mot 2019-sesongen. 

– Jeg har faktisk vært litt skadet denne høsten. Jeg har slitt med en hjernerystelse og hatt litt problemer med nakken, så det ble noen rolige uker i høst. Men nå flyter treningen bra igjen, og neste uke reiser jeg til Spania og trener der i tre uker, sier Blom Johansen. 

Annonse

Nå ser 26-åringen fram til å ta nye steg kommende sesong. Dette blir Blom Johansens andre sesong med Cube Action Team. I tillegg til nordmannen består laget av Gusti Wildhaber (30) fra Sveits og Greg Callaghan (27) fra Irland, samt lagets nyeste tilskudd: Sofia Wiedenroth (23) fra Tyskland.

Saken fortsetter under 

Zakarias Blom Johansen på vei mot sjetteplass i Chile i fjor, og karrierens så langt beste plassering i Enduro World Series. Foto: Cube Action Team

Blom Johansen sesongdebuterer i rittsammenheng med første runde i Enduro World Series. Den går i Rotorua på New Zealand. Sist han var der, i mars 2017, ble rittet en opptur. Da kom han på 21. plass, og var for første gang blant de topp 25 i Enduro World Series.

Les også: Zakka med karrierebeste i Rotorua 

Også i fjor leverte Blom Johansens sesongens, og så langt karrierens, beste plassering i Enduro World Series på sesongåpningen. Da gikk rittet i Chile. Chile er imidlertid ikke med på årets Enduro World Series terminliste. 

Les også: Tidenes sesongstart for Zakka 

Årets utgave av Enduro World Series får flere store endringer. Blant annet er enduro fra 1. januar 2019 formelt en gren under UCI, med de krav og formaliteter det medfører. Også selve serien innfører en rekke endringer i format og oppsett i år. 

Les mer: 
Enduro innfører dopingtester og kommissærer 
Store endringer i Enduro World Series 2019 

Dette er terminlista for Enduro World Series 2019
23.-24. mars: Rotorua, New Zealand
30.-31.mars: Derby, Tasmania
11.-12 mai: Madeira, Portugal
29.-30. juni: Canazei, Italia
6.-7. juli: Les Orres, Frankrike
10.-11. august: Whistler, Canada
24.-25.august: Northstar, California 
21.-22. september: Zermatt, Sveits
29. september: Trophy of Nations, Finale Ligure, Italia

Interessert i enduro? Her har vi samlet stoff som nyheter og resultater om enduro, bilder og tester av endurosykler.

Zakarias Blom Johansen, Greg Callaghan, Gusti Wildhaber og Sofia Wiedenroth utgjør årets profflag. Foto: Cube Action Team