– Jeg forventer å komme meg til finalen igjen, altså topp 30 i kvalifiseringen, for det gikk så bra forrige gang. Da kvallet jeg som nummer 10, sier Smestad.

Etter 11.-plassen i verdenscupdebuten, som gikk i Lourdes i Frankrike i april, gleder Simen Smestad seg til å kjøre ny en runde i Leogang i Østerrike til helga.

Annonse

– Jeg har et mål i år om en topp-10 plassering i finalen, så jeg håper jeg kan nå det målet til helgen. Jeg vet at farten er der og det mentale er på plass, men alt må klaffe for å kunne gjøre det bra på verdenscup, sier 17-åringen fra SK Rye.

Les også: Over forventning i WC-debut 

Siden verdenscupen i Luordes har Smestad brukt tida til trening, fram til IXS-cupen i Winterberg i Tyskland 14.-15. mai. Der han ble nummer fem. Deretter vant Smestad den første runden i den nye felles skandinaviske utforcupen på søndag. Den første Scandinavian Downhill Cup-runden gikk i Vallåsen i Sverige.

Savner Vestavik
Verdenscupdebuten kjørte Smestad sammen med Brage Vestavik, som da ble nummer 17. To uker senere tryna Vestavik under trening inn mot verdenscuprunden i Cairns, Australia, og brakk ryggen på to steder.

Men Smestad blir ikke skremt av slike skader. Han syns det var fryktelig leit og maks uflaks for Vestavik, og håper kompisen kommer fort tilbake. Men det er en del av sporten, og det ligger i bakhodet på alle. Hvert eneste run.

– Nei jeg blir ikke skremt av det, for jeg vet at det skjer. Det kommer til å skje med meg også en gang, at jeg skader meg ordentlig altså, men sånn er denne idretten. Det er så klart litt spesielt når det er en kompis som skader seg så alvorlig, men jeg vet at Brage er tøff og kommer seg raskt tilbake, sier Smestad.

Les også: Bruker ulykken til å bli bedre 

Saken fortsetter under

Simen Smestad - Brage Vestavik - WC Lourdes April 10-16 - NCF 1400x924
Simen Smestad og Brage Vestavik under verdenscuprunden i Lourdes. Foto: NCF

Simen Smestad og Brage Vestavik under verdenscuprunden i Lourdes. Foto: NCF

To tøffe på rappen
Sju norske ryttere deltar i verdenscuprunden kommende helg i Leogang: Isak Leivsson, Robin Ryste Skjeret og Henrik Myhrvold i menn elite. Simen Smestad, Frikk Hess-Bolstad og Ole-Herman Bergby i junior. Vera Leivsdottir og Frida Helena Rønning i kvinner elite.

For Isak Leivsson avhenger deltakelse av at hånda blir bra nok til å sykle. Han skadet den i forkant av første verdenscuprunde i Lourdes i april, og den er fortsatt trøblete.

– Merk at dette ikke er noe landslagsuttak, og at alle dekker utgiftene selv. Vi har fått mulighet til å sende med Niclas  (Stensrud Andersen) ned for å hjelpe til med juniorene på landslaget, sier Bjørn Ballangrud, som er hovedtrener for utforsyklistene på landslaget.

Helga etter er det imidlertid formelt landslagsoppdrag på gang. Da reiser fem ryttere til IXS-cupen i Schladming i Østerrike 17.-19. juni. Troppen dit består av Terje Nylende, Simen Smedtad, Frikk Hess-Bolstad, Ole-Herman Bergby og Atle Hagen Laakso.

– Mille Johnset skulle egentlig også være med, men hun skadet seg dessverre, sier Ballangrud.

Les også: Johnset inn på Trek Racing 

I tillegg skal Henrik Myhrvold, Severin Poppe Midteeidet, Robin Skjeret og Per Henrik Thorp kjøre utenom landslaget.

Les også: Uttak utforlandslaget 2016 

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen.