Rekordstor, norsk tropp til Nove Mesto

Bredden i det norske laget er stor. Flere må reise ned på egen regning.

Sist oppdatert: 22. mai 2024 kl 08.29
landslag terrengsykling nove mesto
TATT UT: Emil Hasund Eid (bildet) er en av rytterne som skal til pers i Nove Mesto. Arkivfoto: Kristoffer H. Kippernes.
Lesetid: 2 minutter

Landslagssjef Eddy Knudsen Storsæter har luksusproblemer når det gjelder antall utøvere i terrengsykling om dagen. I forkant ble det varslet en stor, norsk kontingent, og nå har han svart opp til tiltale.

Når verdenscupsirkuset inntar Tsjekkia og Nove Mesto til helga, stiller Norge med følgende utøvere:

Herrer elite: Emil Hasund Eid, Mats Tubaas Glende, Knut Røhme og Petter Fagerhaug (de to siste via sine respektive profflag. Ole Sigurd Rekdahl og Erik Hægstad kjører med eget opplegg.

Kvinner elite: Ingrid Sofie Bøe Jacobsen.

Herrer U23: Sondre Rokke og William Handley. Sivert Ekroll, Martin Farstadvoll, Sjur Holm Grøneng, Birk Rønnestad og Sigurd Stubberud kjører eget opplegg.

Kvinner U23: Oda Laforce (er plaget av sykdom, men stiller hvis mulig). Lisa Kristine Jorde kjører eget opplegg.

Junior herrer: Linus Aksnes og Eline Ekroll. Aksel Laforce hadde også kjørt, men prioriterer i stedet eksamen. I jenteklassen skadet dessverre Kamilla Aasebø seg under EM i Romania og er uaktuell.

Viktig konkurranse før OL

Norge har én plass til rådighet foran OL i Paris. Foran verdenscuprundene i Nove Mesto og Val di Sole er saken grei: Utøveren som gjør seg best fortjent til den plassen i disse rittene, får den – så fremt Olympiatoppen godkjenner innstillingen til forbundet.

En av de som trenger å vise seg fram er Ole Sigurd Rekdahl. 22-åringen har startet sesongen godt med 4.- og 2.-plass i rundbane i de to norske åpningshelgene.

Grunnen til at han og Erik Hægstad ikke er tatt ut på landslaget til Nove Mesto er at rankingen (som også er utslagsgivende for startposisjonen) er for dårlig.

– De mest best ranking i kortbane prioriteres i denne runden og de som er tett på. Men det kommer flere sjanser, varsler landslagssjefen.

Sto over

Cube Factory Racings Knut Røhme er nok utøveren de fleste holder som favoritt til den norske OL-plassen. Romerikingen valgte å stå over konkurransen i Göteborg i helga.

VISTE SEG FRAM: I Knut Røhmes fravær var Emil Hasund Eid fint frampå og snappet med seg en seier fra Göteborg sist helg. Arkivfoto: Costa Blanca Bike Race.
VISTE SEG FRAM: I Knut Røhmes fravær var Emil Hasund Eid fint frampå og snappet med seg en seier fra Göteborg sist helg. Arkivfoto: Costa Blanca Bike Race.

Der vant Emil Hasund Eid solo foran Petter Fagerhaug.

Det betyr at det er god konkurranse internt i det norske laget foran helgas viktige konkurranser. Samtidig betyr det at Røhme - som har vært bunnsolid under både Rye 3-dagers og Soon Bike Days fremdeles har en jobb å gjøre.

Lakmustesten for nivået som venter i OL, får den norske troppen nemlig i Nove Mesto.

PS: Du finner programmet for helgas konkurranser i Nove Mesto ved å trykke her. Rittene blir også vist via Eurosport/Discovery (+).

FØLGER UTVIKLINGEN TETT: Heidi Stenbock-Haakestad har vært sentral når det gjelder utdanning av trenere både for terreng og landevei de siste årene. Hun mener media også må ta sin del av skylda for at terrengsykling ikke får den oppmerksomheten den fortjener. Foto: Henrik Alpers
Les også
Publisert 22. mai 2024 kl 08.22
Sist oppdatert 22. mai 2024 kl 08.29
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen