– Vi har vært en del av 80/20 helt siden den første sesongen i 2013, da Maridalen var vår arena. I år velger vi å stå utenfor, både for å slippe til nye lokasjoner og for å se hvordan det er å stå utenfor. Vi er hovedstadens eneste enduroritt, i alle fall foreløpig, sier Roy Ripe, som sitter i arrangementskomiteen for Oslo Enduro.

Nye løyper
Oslo Enduro bruker terrenget i Oslo Sommerpark Tryvann samt deler av området rundt Wyllerløypa. Lørdag 6. august kjøres trening og seeding, mens selve rittet går søndag 7.august.

Annonse

Ripe og hans frivillige jobber med å bygge ut løypenettet i Tryvann, som i stor grad består av kortere stier.

– Vi håper å ha klart en eller to nye løyper, og sannsynligvis mindre tråkking enn i fjor. Løypa er Ikke fryktelig bratt, og ikke mer teknisk enn at det meste skal kunne sykles på en hardtail, men likevel teknisk nok til at det blir krevende å sykle fort. Det er ingenting spektakulært, vi kjører ikke bygde elementer som hopp, dropp eller andre freeride utforlignende ting. Stikkord er mest mulig sti, sier Ripe.

Med årets tilbygg er målet å få minst en lengre etappe. 

– I den forbindelse har vi kjørt et par dugnader og det vil bli mer utover sommeren for de som har lyst å hjelpe oss med løypene, sier Ripe.

Les også: Strædet på pallen i Åre Enduro 

Enkelt konsept
Oslo Enduro kjører et enkelt rittkonsept. Det blir to klasser totalt, en for kvinner og en for menn, åpent for alle 17 år og eldre.

Totalt er det plass til 220 ryttere fordelt på de to klassene.

– Slik logistikken er rundt tidtaking, startintervaller og avvikling er 220 vurdert som maks av hva vi kan håndtere. Vi håper på minst 170, og får vi over 200 er det rekord for et norsk enduroritt, sier Ripe.

Les også: Luftige svev, stiturer, mat og musikk på Hillbilly Huckfest 

Hever nivået på arrangementet
Årets utgave av Oslo Enduro vil få mer profesjonelle rammer, på alt fra tidtaking til ny hovedsponsor.

– Vi hever nivået på tidtaking i år. Nå blir det brikker og målestasjoner, samt manuell backup for sikkerhets skyld. Det skal være sikkert, sier Ripe, og legger til at påmeldingen er åpen.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Alice Grindheim Oslo Enduro 2015 Kippernes
Alice Grindheim kjørte Oslo Enduro i fjor og er påmeldt i år igjen. Foto: Kristoffer Kippernes

Alice Grindheim kjørte Oslo Enduro i fjor og er påmeldt i år igjen. Foto: Kristoffer Kippernes