OFFROAD FINNMARK

 • Terrengsykkelritt for 2-3-mannslag over Finnmarksvidda
 • Start og mål i Alta
 • Arrangeres fra 25. juli til 1. august
 • Flere distanser:
  25.juli: Familieritt og OF50
  28.juli: OF700
  30.juli: OF300
 • Startlister  
 • Hjemmeside 

– Vi ledet med cirka 1 time og 20 minutter, men dette er i grunnen svært lite med tanke på at vi har nesten 43 mil igjen, sier Linda Treseng i sin Facebook-oppdatering torsdag morgen.

Annonse

Treseng kjører OF700, 70-mils klassen i Offroad Finnmark, sammen med Jørn Kandola.

– Vi har også fått bekreftet at vi skal kjøre full lengde, siden begge mix-lagene i år kjører svært fort, sier hun, og legger til at tidligere år har mix-klassen fått avkortet løype i OF700.

Rye XP-Merida fikk notert nest beste tid gjennom Stabbursdalen, slått av et lokalt Alta-lag som har trent mye i området, sier Treseng, som på dette delstrekket kjørte rundt kvarteret raskere enn herrelaget Team Diesel med Geir Lien, Sten-Are Harjo og Anders Bernhoft.

Treseng og Kandola knepper nå opp et hakk for andre del av rittet.

– Neste plan nå er å korte ned 5-minutters stoppene. Vi somlet bort cirka 20 min på stoppen i Valjok, så nå blir det mer disiplin her, sier Treseng.


Mix-lagene i OF700 startet fraAlta klokka 12.00 på tirsdag, mens herrelagene startet klokka 18.00 samme kveld. Vinnerlagene på lang løype er forventet i mål i løpet av fredag ettermiddag.

Sprinterne starter i kveld
Klokka 18.00 i kveld starter deltakerne i OF300. Også de er forventet i mål i løpet av fredagen.  

Daniel Boberg Leirbakken fra Burfjord IL og Daniel Strand fra Nordlysbyen SK i Team FullRulle er blant forhåndsfavorittene i herreklassen på OF300, men det er mange om beinet.

– Både Leirbakken og Strand er i svært god form og har lang erfaring med Offroad Finnmark. De er etter det jeg kan vurdere en divisjon sterkere en de øvrige. Men her er også to meget sterke utfordrere i Sirma IL 1 med Stein Joks og Per Torleiv Ravna, og Team SmartDok med Stig Misund og Jacob Grønn. I tillegg er det mange lag som ønsker å kjempe om topplasseringene. Det blir garantert spennende om pallen i denne klassen, mener rittleder Jørund Greibrokk. 

Dersom verken Geir Lien eller Hendrik Heß, som begge kjører i OF700, kommer til mål, er det Daniel Leirbakken som ligger best an til å vinne ATVen i herreklassen. De to 4-hulingene fra Polaris er sammenlagtpremier som skal deles ut til beste mann og beste kvinne over de siste tre årene. 

Treseng Kandola OF700 2015 - Foto Claus Jørstad 1400x924
Team Rye XP-Merida med Linda Treseng og Jørn Kandola hadde en god ledelse i mixklassen på sjekkpunkt Karasjok. Foto: Claus Jørstad

Team Rye XP-Merida med Linda Treseng og Jørn Kandola hadde en god ledelse i mixklassen på sjekkpunkt Karasjok. Foto: Claus Jørstad