– Den siste delen i Bukkerittet som eliten sykler kommer virkelig til å skille. Den er teknisk og hard. Der er det stor fare punkteringer i tillegg, da det er mye skarpe steiner på fjellet, sier Vidar Mehl i Swix Hard Rocx.

Da Bukkerittet fikk tildelt status som NM maraton for årets ritt, ble løypa lagt om, og resultatet ble sluppet til fjorårets prøve-NM: Mer sti og flere høydemeter.

Annonse

– Vi har lagt om løypa litt for å få litt lenger løype og enda flere høydemeter. Nå kan eliten glede seg til enda mere sti. Samtidig har vi tatt vekk de partiene som kan være utfordrende med tanke på snø, sa rittleder Knut Helstad i Brumunddal SK i en pressemelding fra NCF da tildelingen var et faktum.

I fjor var det Femundrittet som var NM maraton. Der ble det spurtoppgjør om gullet i både dame- og herreklassen. Jeanette Persson slo Sunniva Dring på målstreken, mens 24 sekunder skilte norgesmesteren Carl Fredrik Hagen fra Petter Fagerhaug på andreplass.

Les også: Hagen og Persson spurtet om NM-gullet 

Saken fortsetter under

Jeanette Persson - sunniva Dring 1400x933
Jeanette Persson slo Sunniva Dring på målstreken under NM i fjor. Foto: Kent Murdoch

Jeanette Persson slo Sunniva Dring på målstreken under NM i fjor. Foto: Kent Murdoch

– NM er veldig stas for oss, og vi tar tildelingen som et kompliment og en tillitserklæring. Vi er ydmyke overfor oppgaven, men jeg er sikker på at vi skal klare å få i stand et veldig bra mesterskap, sier Helstad.

Bukkerittet hadde også NM-status tilbake i 2007, og rittet har inngått i Norgescupen flere ganger de siste årene.

Slik gikk det i 2016: Sveum og Evensen-Lie vant Bukkerittet 

Hvem vinner Bukkerittet?
Swix Hard Rocx stiller med et stort og sterkt lag som har hevdet seg med å tapetsere pallen i stort sett alle Norgescuprittene så langt denne sesongen, så vel som sist helgs 3-dagers etapperitt på 238 kilometer gjennom Østerdalen. Der vant Thomas Engelsgjerd foran teamkollegaene Fredrik Stephansen og Vidar Mehl.

Ole Hem fra Swix Hard Rocx leder Norgescupen med 240 poengs margin til Mehl etter tre av fem ritt, samt at Thomas Engelsgjerd har vist god form i det siste. Det har også Lars Granberg fra Birk Sport Racing powered by Abax og Emil Hasund Eid fra Kloppa Offroadklubb.

– Det er litt mye sti og bakker for min del, men jeg skal gi det jeg har og se hva det holder til, sier Mehl.

Les også: Engelsgjerd og Hott vant Trans-Østerdalen 

Saken fortsetter under

Thomas Engelsgjerd - Trans Østerdalen 2017 - Jon Olav Nygård 1400x933
Thomas Engelsgjerd vant Trans-Østerdalen sammenlagt. Foto: Jon Nygård

Thomas Engelsgjerd vant Trans-Østerdalen sammenlagt. Foto: Jon Olav Nygård

På damesida er det også flere som kan true regjerende norgesmester Jeanette Persson, selv om Nittedalsrytteren har vist seg sterk denne sesongen både nasjonalt og internasjonalt. I helga ble Persson nummer 17 i VM maraton i Singen i Tyskland, der hun syklet inn over målstreken sammen med Hildegunn Gjertrud Hovdenak. Gunn-Rita Dahle Flesjå, som har vunnet det hun har stilt opp i så langt i Norge og tok bronse i maraton-VM sist helg, sykler verdenscup i Andorra og stiller ikke til start på Bukkerittet. 

Les også: VM-bronse til Gunn-Rita

Både Persson og Hovdenak er på plass på Bukkerittet på lørdag. Det er også Team Terrengsykkels Rakel Birkeli, som ligger på andreplass i Norgescupen sammenlagt, bare 60 poeng bak Hovdenak.

– Bukkerittet blir spennende. Jeg har syklet deler av løypa for å se hva som venter, og jeg må bare gjøre mitt beste og håper på sol og god stemning, sier Birkeli. 

Carl Fredrik Hagen, som er regjerende Norgesmester i maraton, satser landevei og får ikke sjansen til å forsvare tittelen i år. Petter Fagerhaug, som tok sølv i maraton NM i fjor, er i Andorra og sykler verdenscup rundbane, og det samme er Elisabeth Sveum, som vant dameklassen i Bukkerittet i fjor.

NM maraton menn senior samt pathfinder åpen klasse sykler 78km, NM maraton kvinner senior og menn junior sykler 59km og kvinner junior sykler 33km. NM master menn og kvinner sykler 68km, det samme gjør Bukkerittet tur. Menn og kvinner 15/16 år og Lille Bukkerittet sykler 40km. Pathfinder og NM maraton senior har seedingsstatus til Ultrabirken, mens Bukkerittet Tur og NM master har seedingsstatus til Birkebeinerrittet.

BESTILL ABONNEMENT: Det beste TERRENGSYKKEL-innholdet hjem i postkassen. 

Rakel Birkeli - Espen Olsen 1400x933
Team Terrengsykkels Rakel Birkeli ligger på andreplass i Norgescupen sammenlagt, bare 60 poeng bak Hildegunn Hovdenak. Foto: Espen Olsen

Team Terrengsykkels Rakel Birkeli ligger på andreplass i Norgescupen sammenlagt, bare 60 poeng bak Hildegunn Hovdenak. Foto: Espen Olsen