Etter massiv dugnadsinnsats forrige uke der over 50 av klubbens medlemmer deltok, er alt av store elementer og bygde konstruksjoner på plass i NM-løypa. Blant annet er det lagt en ny rock garden og bygget en ny wallride i løypa som har vært brukt til Norgescup i rundbane de siste to sesongene. 

Annonse

Saken fortsetter under

Det er langt ned atskillige timer på de store elementene til rundbaneløypa som skal bruke i NM i juni. Foto: Soon CK

Det blir ikke arrangert noen ritt i løypa før NM går av stabelen 22. til 23. juni., men løypa er åpen for alle som vil prøvekjøre dem i forkant av mesterskapet. Se kart og link til GPX-fil nederst i saken

NM-løypa i Son er ikke av de mest tekniske rytterne møter i løpet av sesongen, men rittleder Rune Porsholt i Soon CK mener likevel at den 4.1 kilometer løypa vil skille godt. Det er Kent Siggerud som er løypeansvarlig for, som ligger bak Grevlingen ungdomsskole.

Se filmen fra løypa Saken fortsetter under

Saken fortsetter under

Ny wallride er en del av NM-løypa i Son. Foto: Soon CK

Dette er programmet for NM-helga
Lørdag 22. juni: Rundbane, alle klasser
Søndag 23. juni: Sprint, alle klasser

Parallelt med NM for junior, senior og master, blir det arrangert Ungdomsmesterskap (UM) for aldersklassene 13 til 16 år, og Ungdomsleker (UL) for yngre aldersklasser. 

Fra inneværende sesong er NCFs nye regler for minimumsvekt på sykler i aldersbestemte klasser 10 til 16 år trådt i kraft. 

Løypekart NM rundbane 2019