Med dagens seier tok Gunn-Rita Dahle Flesjå sitt 14. NM-gull i terrengsykling. Det første tok hun i 1995, like etter at hun begynte å satse på sykling. 

Topp 3 kvinner senior
1. Gunn-Rita Dahle Flesjå, Sola CK/Team Merida Gunn Rita, 1:32:22
2. Hildegunn Gjertrud Hovdenak, Nesset CK, 1:37:10
3. Elisabeth Sveum, SK Rye, 1:38:27

Annonse

Fullstendige resultater 

Maratonspesialist tok sølvet
Hildegunn Gjertrud Hovdenak tok sitt andre NM-sølv for sesongen. Hun var inne fem minutter og 48 sekunder bak Dahle Flesjå, og godt over minuttet foran Elisabeth Sveum på tredjeplass. 

– Det var veldig kjekt å ha marginene på min side, sier Hovdenak, som fikk stang inn på karrierens andre rundbaneritt på norsk jord. 

– Det var en løype som passer meg bra. Det er ingen lange jobbestrekker her, men veldig mange bratte knekkere, og sånn muskelfibermessig passer det veldig fint for meg, sier Hovdenak, og legger til at hun har lært mye om rundbanesykling de siste dagene i forberedelse til rittet. 

– Sigurd Mellemsæter lærte meg å droppe på mandag, og så lærte jeg litt mer av Ingrid (Bøe Jacobsen) senere i uka. 

Selv om NM-sølvet gir mersmak, kommer ikke Hovdenak til å gå over til rundbane. 

– Det er jo absolutt artig med rundbane, men det er begrenset hva en får tid til. Ritt arrangeres på helgene og da er det ofte slik at det krasjer med andre ritt jeg satser på.

Slik gikk det for gutta: NM-hattrick til Fagerhaug 

I juniorklassen var det ikke uventet Helene Marie Fosseholm som tok gullet. Hun vant med seks minutter og 20 sekunders margin til Siri Aarthun Hodnesdal.

Topp 3 kvinner junior
1. Helene Marie Fosseholm, Fiskum IL sykkel, 56:43
2. Siri Aarthun Hodnesdal, Hafrsfjord SK, 1:03:03
3. Berit Nordsæter Resell, TVK, 1:03:33

Fullstendige resultater 

Saken oppdateres