Maratoncupen 2019 åpner med Å i Heiane, som var NM i år, og avslutter med Helterittet uka før NM. Det hele er gjennomført mellom 11. mai og 17. august. 

Dette er Norgescup Maraton 2019
NC 1 - 11. mai: Å i Heiane (Birkenes IL Sykkel)
NC 2 - 15. juni: Nordsjørittet (Nærbø SK, Dalane SK og Sandnes SK)
NC 3 - 28.-30. juni: Trans-Østerdalen (Savalen SK)
NC 4 - 6. juli: Furusjøen Rundt-rittet (Kvam IL Sykkel)
NC 6 - 10. august: Helterittet (Tinn IL Sykkelgrupppa)

Norgescupen i rundbane 2019 var klar i november. Der blir det 11 runder fordelt på fem helger, samt NM i slutten av juni. 

Les mer: Slik blir Norgescupen 2019 

Må flytte EM og NM
Furusjøen Rundt rittet, som er tredje runde i Norgescupen og også har status som EM i maraton 2019, bytter dato. Rittet arrangeres 6 juli, en uke senere enn først terminlistefestet. Grunnen er at den opprinnelige datoen kolliderer med andre internasjonale arrangementer. For arrangøren er flyttingen uproblematisk.

– Det er alltid uheldig å endre en planlagt dato, men vi som arrangør ser dette som uproblematisk at vi flyttes en uke. Dette kan heller være til vår fordel at vi får en ekstra uke for at sommer- og sykkelføret skal få satt seg i fjellet, sier rittleder Ole Petter Brendstuen i Kvam IL.

Les også: EM Maraton 2019 til Norge 

Stomperudrittet, som har vært Norgescupfinalen i maraton de to siste sesongene, blir NM maraton i 2019. Rittet flyttes av den grunn en måned fram, og arrangeres 17. august 2019. 

Les mer: Flytter Stomperudrittet til august 

Interessert i ritt? Her har vi samlet alt om norske ritt og ritt i utlandet, rittresultater, nyhetssaker og rittreportasjer fra rundbane, maraton, enduro og utfor.

Furusjøen Rundt Rittet fungerer som maraton-EM i 2019 og arrangeres 6. juli. Foto: Bengt Ove Sannes
Furusjøen Rundt Rittet fungerer som maraton-EM i 2019 og arrangeres 6. juli. Foto: Bengt Ove Sannes