/ EM

EM maraton 2019 til Norge

Siden Furusjøen Rundt arrangerer EM neste år, dropper Gunn-Rita å legge opp.

Sist oppdatert: 30. juni 2018 kl 18.12
Furusjøen Rundt blir EM maraton 2019. Foto: Bengt Ove Sannes
Furusjøen Rundt blir EM maraton 2019. Foto: Bengt Ove Sannes
Lesetid: 3 minutter

Europamesterskapet i terrengsykkel maraton 2019 blir arrangert som en egen klasse under Furusjøen Rundt. Dato for mesterskapet er satt til 29. juni 2019. 

Les også: Skal by verdenseliten på norsk ekthet 

Gunn-Rita kommer
Gunn-Rita Dahle Flesjå uttalte i starten av årets sesong at hun ville legge opp etter VM i maraton i Italia i høst. Men det var da. Nå satser veteranen videre.

– Vi har fått vite at Norge skal ha EM i maraton neste år. Da hadde det jo vært kjekt å være der, i sykt god form, sier Dahle-Flesjå til NRK

Til Terrengsykkel sa Dahle Flesjå allerede i fjor at hun ikke utelukket videre satsing, og denne uken melder NRK at 45-åringen heller ikke utelukker OL i 2020. 

– Alle snakker om Tokyo. Neste år er det bare ett år til. Så hvis vi tar et år til, er det bare ett år til Tokyo. Jeg tror ikke at om jeg blir to år eldre, så presterer jeg dårligere enn jeg har gjort i år, sier hun.

Saken fortsetter under

Gunn-Rita Dahle Flesjå - course preview MTB EM 2018 - Foto Merida Gunn Rita 1400x933
Gunn-Rita Dahle Flesjå utelukker ikke at hun satser til OL 2020. Her fra gjennomkjøring til EM i år. Foto: Merida Gunn Rita

Gunn-Rita Dahle Flesjå utelukker ikke at hun satser til OL 2020. Her fra gjennomkjøring til EM i år. Foto: Merida Gunn Rita

Setter Gudbrandsdalen på kartet
Målet til Furusjøen Rundt er at flere skal få øynene opp for Nord-Gudbrandsdalen, og mener internasjonale mesterskap bidrar til at flere oppdager hva området har å tilby som sykkeldestinasjon. 

– Vi ønsker å få tildelt store internasjonale arrangementer for å tiltrekke flere besøkende til vårt arrangement og til hele Gudbrandsdalen, sier Ole-Petter Brendstuen, som er pressekontakt i Furusjøen Rundt. 

Han tror derfor at EM 2019 og eventuelt VM på sikt, vil gi regionen et løft som vil være positivt også for andre næringer.  

– Sykling er et satsingsområde, og mesterskap vil øke synligheten og markedsføringen av hele regionen. Arrangementene vil også gi positive ringvirkninger både økonomisk og omdømmemessig, sier Brendstuen. 

Les også: Sykkelsatsing skaper arbeidsplasser 

Ønsker seg VM
Rittet hadde status som UCI World Series i 2017, og rittledelsen legger ikke skjul på at de ønsker å arrangere VM i terrengsykkel maraton på sikt. 

Da klubben og rittledelsen begynte å planlegge prosessen, var håpet å få VM i 2019. Det er imidlertid flere som vil arrangere, og VM er allerede tildelt andre arrangører flere år framover, forklarer Brendstuen, som ikke har gitt opp VM drømmen. 

– EM er et steg på veien dit, sier han.

Les også: Norge kan få maraton-VM i 2019 

Johanne Dahl Nordal Foto Bengt Ove Sannes 1400x933
Dette skal den internasjonale eliten få oppleve når Furusjøen Rundt blir EM maraton 2019. Foto: Bengt Ove Sannes

Dette skal den internasjonale eliten få oppleve når Furusjøen Rundt blir EM maraton 2019. Foto: Bengt Ove Sannes

Publisert 30. juni 2018 kl 18.12
Sist oppdatert 30. juni 2018 kl 18.12
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen