Flytter Stomperudrittet til august

Legger om løypa og arrangementsdato når rittet blir maraton-NM 2019.

Sist oppdatert: 16. november 2018 kl 08.32
Stomperudrittet flyttes til august i 2019, når rittet fungerer som NM maraton. Foto: John Wiik
Stomperudrittet flyttes til august i 2019, når rittet fungerer som NM maraton. Foto: John Wiik
Lesetid: 3 minutter

Stomperudrittet 2019 arrangeres 17.august i stedet for den tradisjonelle datoen i september. Det er en fordel både for NM-deltakerne og turrytterne. 

– Midten av september har vært helt på tampen av sesongen, og det passer ikke for et NM. Mesterskapet bør være mer midt i sesongen. Det er også en fordel generelt å få flyttet rittet fram til før Birken, forklarer Per Hannaseth, som er leder i Stomperudarrangementene i Sørum IL. 

Hannaseth bekrefter også at NM-løypa i rittet blir lenger enn den har vært som Norgescup. Det er et ønske fra både rytterne og forbundet. I år vant Emil Hasund Eid den 65 kilometer lange Norgescupfinalen på 2:41:15.8

– Jeg håper de legger inn en runde til når det skal være NM. Konkurransetida bør jo være over fire timer i maraton, sa Emil Hasund Eid etter seieren i norgescupfinalen 8.september i år.

Saken fortsetter under

emil hasund eid - stomperudrittet 2018 - jon wiik 1400x933
Emil Hasund Eid har vunnet Stomperudrittet de to siste årene. Foto: John Wiik

Emil Hasund Eid har vunnet Stomperudrittet de to siste årene. Foto: John Wiik

Mindre grus, mer sti
Løypa blir også lagt om for å gi mer terreng og mindre grus. Løypa ser ut til å bli en god del lenger neste år, og det blir bare en liten bit med grus. Arrangøren dropper hele grus- og asfaltrunden rundt Bæreg. I stedet kjører rytterne tre runder oppe i Jultonåsen og Egneråsen, der det er nesten utelukkende sti og terreng.

– Vi tror dette blir en mye mer spennende løype for stientusiastene. Dessuten vil alle de tre rundene gå innom målområdet før de går ut i skogen igjen. På denne måten får også publikum mye bedre følge med i rittet underveis, sier Hannaseth.

Les også: Slik blir maraton-NM 2019  

Mindre gjørme
Nå håper både arrangøren og Norges Cykleforbund at en tidligere arrangementsdato kan gi tørrere forhold i løypa. 

– Vi i NCF gleder oss til Stomperudrittet skal være maraton-NM. Sørum IL har gått trappene i arrangørutdanningen og levert veldig gode Norgescupritt de to siste sesongene, selv om de har hatt krevende forhold for arrangementene. Nå håper vi på litt tørrere vær og stier neste år. Det har både rytterne og arrangøren fortjent, sier Cato Karbøl, som er arrangementsansvarlig i NCF. 

Hasund Eid og Hildegunn Gjertrud Hovdenak har vunnet begge de to siste årene, der Stomperudrittet har fungert som finale for Norgescup maraton. De rittene har vært arrangert under spesielt våte forhold. 

Les også: – Det gikk fasken ikke framover 

Per Hannaseth, som er leder i Stomperudarrangementene i Sørum IL, gleder seg til å arrangere NM maraton i 2019. Foto: John Wiik

Publisert 16. november 2018 kl 08.32
Sist oppdatert 16. november 2018 kl 08.32
annonse
Relaterte artikler
annonse

Terrengsykkel.no utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Kristoffer Kippernes

Kommersiell leder: Alexander Hagen